Támogatás

Open search

Samsung s9 clear view és az android 9.

Highlighted
Apprentice

Sziasztok.

Van egy galaxy s9 telefonom, amihez vettem egy clear view tokot. Mióta lefrissült az android 9, azóta a telefon nem reagál semmit a tokra. Mármint ha ráhajtom a kijelzőre, nem alszik el, nem záródik le. Ha rá van hajtva és hívnak, a hívást nem tudom fogadni/elutasítani a tokon keresztül. A korábbi android verzióval tökéletesen működött. Esetleg valakinek valamilyen ötlete a megoldásra?

15 VÁLASZOK 15
BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Érdemes lenne a Beállítások - Képernyő lezárása útvonalon ki majd ismét bekapcsolni az Always On Display funkciót, majd tesztelni újból a működést.

 

Amennyiben ezt követően sem működik, akkor javasolt elvégezni a gyári visszaállítást, hogy a szoftveres rendellenességeket kiküszöböljük.

 

Adatmentésre a Smart Switch programot használhatod: http://www.samsung.com/hu/support/smartswitch/

 

Üdv,
B.

Apprentice

Tisztelt Support! 
Sajnos nem csak a Clear View de a LED View tokkal is van gond a frissítés óta. Bejelentettem a hibát és én is a fenti workaround-ot kaptam válaszul de nem működik. Tisztelettejlesen kérem hogy jelentsék a hibát a fejlesztőknek mert 2019 január eleje óta ettől zeng az összes technikai fórum. Nem működnek az aktív tokok a frissítés óta. És kérem hogy ne buzdítsák factory reset-re a felhasználókat mert még teljes mentés esetén is egy csomó kellemetlenséggel jár a gyári beállítások visszaállítása. Várom megtisztelő válaszukat! Köszönettel, Danhauser Zoltán

BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

A technikusunktól az a visszajelzés érkezett, hogy a leírt esetben a gyári visszaállítás elvégzése szolgálhat megoldással. Amennyiben ezt követően sem működik a tok megfelelően, akkor a szerviznek van lehetősége kivizsgálni a készüléket, így javasolt jelezni a részükre az esetet.

 

Üdv,

Apprentice

Tisztelt Support! Nem segít a gyári beállítások visszaállítása és az újbóli szoftver frissítés. A mai nap folyamán elvittem a készüléket és a tokot is egy szerződött szervízbe (Cordon Electronics) ahol újra megcsinálták a fenti lépéseket. Természetesen nem segített. Megvizsgálták a készüléket szervíz módban, működnek a szenzorok. Még  tartozékok menüpot is hiányzik a szoftverből. Ők sem halottak még a hibáról (!?) . Nem értem, senki sem olvas felhasználói visszajelzéseket rajtam kívül.

 

https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S9-S9/S9-and-Led-Cover-Cover-is-not-working-after-Android...

 

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s9-plus/help/problems-led-view-cover-pie-t3885604

 

Azzal búcsúztak hogy kaptam egy munkalapot  sikertelen javításról. Nem tudnak érdemben lépni. Ezek után ez így nem kielégítő. Adott egy tavaly vásárolt készülék, egy nem olcsó LED-es tok, mindkettő garanciális és a szervíz képtelen megjavítani. Örülnék ha végre hivatalos lenne hogy a frissítés után nem működnek a LED és Clear view tokok és kiküldene a gyártó egy javító frissítést.

 

Várom szíves visszajelzésüket!

 

 

New Member

Tegnap frissített a Samsung S9 telefonom és nálam sem működik a tok.Esetleg talált valaki valami megoldást.

Apprentice

Nem nincs semmi. A telóm és a tokom is garis. Bevittem a Cordon-hoz, letesztelték, minden szenzor működik rajta. Megfrissítették, semmi változás. Csak a vállukat vonogatták. Nincs megoldás. Kaptam egy munkalapot hogy nem javítható. Időközben volt szerencsém egy frissítetlen S8-ra tenni a tokot és az ott kifogástalanul működött. Azóta a Members-en chateltel, azt ígérték felveszik a szervizzel a kapcsolatot és visszajeleznek. Erre az elmúlt hét kevés volt. Több fronton is jeleztem a problémát, semmi. Se itt, se az eu-s comminity forumon ahol nem is én jelentettem be a problémát, se a chat-en, se a members support-on. Nonszensz. Nem értem mit kellene tennem. Van egy drága telefonom és egy drága tokom, mindkettő garanciális de még sincs megoldás. Bezzeg mindenféle csipp-csipp update-ek tudnak érkezni. Na mindegy. Bár mit sem számít de eljátszotta Samsung a renomét. Február óta küzdök ezzel.  

New Member
Nekem csak tegnap óta nem működik.De gondolom akkor nekem is így marad.2 hónapig volt jó ez a drága tok,nem semmi.
Apprentice

Fentebb vannak a linkek, esetleg nézz be oda is. 

Apprentice

Közben szerencsére nálam megoldódott. Egy ki-be kapcsolás után működik újra.  Remélem másnál is "csak" ennyi lesz a probléma.