Support

Open search

Samsung Galaxy s9 Exynos Peformance en Batterij probleem.

New Member

(ik heb over dit onderwerp al een tweet verstuurd, maar behandel het hier graag nog een keer aangezien ik toen ik die tweet stuurde nog niet wist dat dit bestond)

Beste Samsung,

Ik was al een tijdje van plan om dit jaar naar de Galaxy s9 te upgraden, Ik ben al tijden een Samsung fan en heb dan ook altijd een Samsung gehad. Nu lees ik altijd voor dat ik een duur nieuw apperaat koop zorgvuldig de reviews en meestal bij Samsung zie ik alleen positieve dingen helaas zag ik nu ook een klaarblijkelijk vrij groot probleem ik las namelijk de volgende review: https://www.anandtech.com/show/12520/the-galaxy-s9-review/5 Uit deze review blijkt dat de peformance en batterijduur van de Exynos variant een stuk slechter zijn dan van de Snapdragon variant. De s9 exynos variant zou in sommige aspecten zelfs slechter zijn dan de galaxy s8 van vorig jaar, waaronder de batterijduur. Volgens deze website die vele als betrouwbaar beschouwen komt dit door vooral door een software probleem, een foutieve Scheduler en DVFS settings die voor de Exynos variant in real-life benchmarks en gebruik roet in het eten gooien. Volgens hen kan dit grotendeels door een software update verholpen worden. Nu vraag ik me af of Samsung momenteel actief bezig is met dit probleem en of zij het zullen oplossen, mocht er inderdaad voor een betere Scheduler en DVGS configuratie worden gekozen zou de nu ondermaatse prestaties in iederergeval de s9 variant met de snapdragon kunnen passeren, het is toch erg jammer dat een processor die toch wel vrij krachtig is zo tegengewerkt wordt door de software dat de peformance en batterij er beide zo ernstig van onderuit gaan dat deze zelfs (en zeker de batterij) onder de s8 en soms zelfs onder de galaxy s7 uit komen. Dit mag vindt ik bij een Flagship apparaat van deze prijs zeker niet het geval zijn. De prijs van de s9 is namelijk met 100 euro omhoog gegaan, dan lijkt het mij zeer abnormaal dat de kracht en batterij zo ernstig achteruit gaan. Dit zou mij persoonlijk of nog een jaar laten wachten op de s10 of over laten stappen op een ander merk wat ik echt liever niet doe maar aangezien mijn s5+ nu toch wel wat slechter word en ik liever niet nog een jaar wacht licht die optie zeker op de loer. Ik hoop ten zeerste dat er echt is serieus door de technische afdeling van Samsung naar dit probleem gekeken word, het is immers voor heel europa en alle andere landen waar de Exynos variant word verkocht een vrij vervelend probleem, zeker als de media er vat op krijgt wat nu langzaam maar zeker gebeurd. (zie nog enkele links onder aan de pagina)

 

MVG. Thomas Mulder.

 

https://www.androidcentral.com/samsungs-galaxy-s9-battery-problems-explained

https://www.imore.com/samsung-galaxy-s9-battery-life-problems-and-what-it-means-apple

https://www.valuewalk.com/2018/04/galaxy-s9-exynos-battery-life/

https://www.phoneworld.com.pk/samsung-galaxy-s9-battery-life-disappoints-consumers/

http://www.bgr.in/news/samsung-galaxy-s9-exynos-variant-offers-poorer-battery-life-compared-to-snapd...

5 ANTWOORDEN 5
Superuser II
Superuser II
Van de mensen die ik ken en een S9 hebben hier in NL heb ik nog geen klachten gehoord over de accuduur! En zijn er genoeg die hun S8 hebben ingeruild hiervoor! Dus ik denk dat als dit echt zo is er snel een update zal zijn voor de Europese toestellen
---------
Samsung Galaxy S10+

Ik weet veel, maar niet alles! Ik ben ook maar een "forum lid"!
Heb ik je goed geholpen? Wil je mijn antwoord dan als ✓ Oplossing markeren? Zo kunnen we elkaar sneller helpen!
Superuser I
Superuser I
De accuduur van de Exynos is slechter dan de S8 op release maar het is niet afdoende om als "echt slecht" bestempeld te worden, het is wel een kleine achteruitgang.

Een goede reden voor S8 gebruikers om niet te klagen is omdat accu's in de loop der tijd minder worden. Deze link gaat trouwens uitgebreid in op het probleem:
https://www.androidcentral.com/samsungs-galaxy-s9-battery-problems-explained (Ik weet dat je deze al gelinkt had, ik wil hem nog een keertje highlighten).

Persoonlijk denk ik dat dit met een update verholpen kan worden, maar desalniettemin durf ik het niet slecht te noemen want de accuduur is gewoon goed, alleen minder goed dan mogelijk was.

Explorer

Ik vroeg me al af waarom mijn 3D Mark scores 10-15% lager waren dan de S8 scores. Vreemd dat het grootste electronica bedrijf ter wereld haar software niet beter test.

 

Hiernaast heeft het me een week googlen en instellingen veranderen gekost om mijn accu langer dan één dag mee te laten gaan. Wat een onnodige zooi draait er op de achtergrond zeg, jeetje. Dat was op mijn S7 niet het geval.

 

Dit beiden vind ik een kwalijke zaak voor het meeste geavanceerd stukje technologie, die de gewone burger op dit moment kan kopen.

 

Ik hoop dat ze de software snel updaten. Als ze dit probleem niet verhelpen, wordt mijn volgende telefoon niet meer Samsung.

Superuser II
Superuser II
Kan je dit topic eens lezen en daar je bevindingen posten?

https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S9-S9/Benchmark-S9/m-p/459867#M723
---------
Samsung Galaxy S10+

Ik weet veel, maar niet alles! Ik ben ook maar een "forum lid"!
Heb ik je goed geholpen? Wil je mijn antwoord dan als ✓ Oplossing markeren? Zo kunnen we elkaar sneller helpen!
Apprentice

Ik heb spijt van mijn aankoop!!!

 

Hij presteert grafisch slechter als de snapdragon 835.

En hij presteert zeer slecht t.o.v de snapdragon 845.

Vaak scheelt het wel 50%

 

https://www.youtube.com/watch?v=rZ-mxershFE

Top Posters