Támogatás

Open search

Samsung Galaxy S9+ túlmelegedés és egyebek

First Poster

Szervusztok!

 

A következő problémákkal kapcsolatban írok, amik sajnos egyre idegesítőbbek.

1. Túlmelegedés

Gyakran járok kocsival és bár az utat tudom amerre mennem kell, navigációt rendszeresen használok esetleges torlódás elkerülése miatt. Sajnos az S9+ egyszerűen használhatatlan navigációra. Sajnos hiába kerül 310 000 Ft-ba, ma például 22 fokos hőmérsékletnél és felhős időjárásnál is kb. 30 perc alatt túlmelegedett, leállt a töltés. Ok, hogy működött a telefon így is, de kb. 15-20 mp-ként kiírta a figyelmeztetést. Utána a Simple alkalmazást sem nyitotta meg, amíg nem hült le.

Kérdésem lenne, hogy lehet ennyire rosszul megtervezni egy telefont? Eddig egy Mate 8 telefonom volt a Huaweitől, abban 4000 mAh-s akksi és egyszer sem melegedett túl, pedig volt, hogy órákig a 35 fokban navigáltam vele. Ez meg a 20%-kal kisebb akksival 30-45 perc után rendszeresen megadja magát. Való igaz, hogy tokban tartom a telefont, ennek több oka is van. Egyik, hogy eddig minden telefonom abban tartottam és egyiknél sem volt gond a túlmelegedés. Másik, hogy mivel ennek az üvege valószínűleg nem 10 ezer forint lenne cserélni, ezért vigyázik rá az ember. Egy flip-flop tok sok sérüléstől megvgheti a telefont.

2. Bixby 

Pár napja megint volt egy szoftverfrissítés, ami biztos jó dolog, de a Drága Bixby (egyszer sem használtam) megint aktiválta magát és úgy, hogy nem is használom, 20%-25% energiát használ az akksiból. Hogy lehet végleg letiltani? Egy frissítés után se aktiválja magát, mert nincs rá szükségem.

3. Aquamail

A levelezésemhez az Aquamail programot használom, de mióta az S9-t használom nem megy az automatikus levélellenőrzés. Minden engedélyt megadtam, futhat a háttérben, értesítéseket jeleníthet meg és a szoftverben is 5 perc az automatikus ellenőrzés. Viszont ha nincs előtérben az alkalmazás, akkor egyáltalán nem ellenőriz semmit. Milyen beállítás hiányzik még?

 + 1

Csak egy naív kérdés.

ÁkosR termékmenedzser amikor a "Helló, legújabb Galaxy" topicban még márciusban szóvá tettem, hogy a Huawei Mate 8 készülékhez egy szilikon hátlapot és kijelzőfóliát adtak ajándékba, ezzel szemben a 300 000 Ft-os készülékhez SEMMIT, akkor Ákos erejéből csak annyira telt, hogy lekínaizza a Huaweit és hulladéknak minősítse amit ahhoz adtak és elkezdte promotálni az Ancantara minőségi tokot. Már akkor az eléggé inkorrekt viselkedés is felháborító volt a konkurenciuával szemben, de kérdésem lenne mivel tud többet a kamerán kívül? Az, hogy erősebb a hardware-e evidens, majdnem 2 évvel újabb az S9. Előre bocsátom, semmi közöm vagy érdekem a Huaweinél, de sajnos a Mate8 ami 2 éves készülék sok mindenben jobb, mint az S9+.

A Mate 8 4000 mAh-s akksival rendelkezik, tűz és robbanás nélkül, az S9+ talán 3400 mAh-val.

A Mate 8 GYORSTÖLTŐJE gyorsan tölt és teljesértékű a töltése. Kb. 50-60 perc alatt teljesen feltölti a telót, az S9+ kb. 130 percig tölti. Ha van 30 percem tölteni a Mate akár 40-45%-t is töltött magába, az S9 max 30-t. És más töltővel még lassabb, eddig a csúcs egy másik Samsung töltő volt, ami csak 5V 2A-s, és első kiírásra a töltési időnek 7 óra 23 percet írt Ezt utána pár perc elteltével 2 óra 45 percre csökkentette. Tiszta akció

Sohasem melegedett túl a Mate, az S9+ minden nap, ezért kocsiban használhatatlan, legalább is nálam.

Az S9+ ujjlenyomtatolvasója is sokszor nem reagál, a korábbi készüléknél (Mate 8) semmi gond nem volt vele, azonnal oldott fel akármilyen tokban volt.

Adtak hozzá ajándékot Ha a Samsung ennyire büszke a prémium kiegészítőire (lásd Ákos Ancantara reklámját) kérdés, miért nem tiszteli meg azzal a 310 000 -t kicsengető vásárlóit, hogy legalább egy tokot és kijelzővédőt adjon INGYEN AJÁNDÉKBA? Érdekes, talán Törökországban egy Gear S3 okosórát adtak hozzá, ami nálunk 110 000 Ft környékén van. Lehet, hogy csak Magyarországon nem becsülik meg a vásárlókat, máshol igen? Szerintem mindenki elfogadta volna a telefon mellé adott órát nálunk is. 

 

 Nagyon remélem, hogy csak nekem vannak rossz tapasztalataim és a többi S9 felhasználónak csak kellemes tapasztalatai vannak.

 

2 VÁLASZOK 2
Helping Hand

Szia György!

 

Köszönjük a részletes visszajelzést .

 

Nagyon sajnáljuk a készülékkel kapcsolatos negatív tapasztalatokat!

 

Az írottakat továbbítottuk illetékes technikus munkatársaink részére és amint érdemi választ kapunk késlekedés nélkül tájékoztatunk a lehetőségekről.

 

Üdv!

Highlighted
BeataV Moderator
Moderator

Szia,

 

Egyeztettünk technikusunkkal az általad leírt esetet illetően. Annak érdekében, hogy kivizsgálhassuk a készülék működését és pontos információkkal szolgálhassunk az észrevételeidre vonatkozóan, a legjobb megoldás a távkezelés lenne. Technikusunk egy előre egyeztetett időpontban felhívhat telefonon, és a Smart Tutor alkalmazáson keresztül rácsatlakozhat a készülékre, ezáltal rálátása lenne a beállításokra, a letöltött applikációkra és tájékoztathat a további lehetőségeket illetően.

 

Kérünk, hogy jelezd igényed a http://www.samsung.com/hu/info/contactus.html elérhetőségek egyikén, kollegáink készséggel segítenek megoldást találni.

 

Üdv!