Támogatás

Open search

S9+ szuperlassított felvétel

First Poster

Érdeklődnék hogy s9+ készüléken beltéren a többi üzemmódhoz képest a szuperlassított mód sötétebb és zajosabb képpel jelenik meg. Mi ennek az oka?

 

András

1 VÁLASZ 1
Samsung Product Manager

Szia András,

 

Ez a jelenség az összes slo-mo kameránál észlelhető, még a filmiparban használatos kizárólag ilyen célokra fejlesztett eszközök esetében is. (ezért is látható gyakran az ezzel foglalkozó youtube csatornákon is, hogy még napsütésben is  5000+ fps esetén extra fényforrásokat használnak a felvételek elkészítéséhez)

Egy 30 fps-es videó esetén a készülék mp-enként 30x "exponál", így minden képkocka ~1/30 mp alatt kerül exponálásra, ez az érték 960 fps esetén már csak ~1/1000 mp.
A sötétebb zajosabb felvételek abból adódnak, hogy a magas képkocka/mp érték nyomán a készülék magasabb iso-val kell hogy kompenzálja a képkockánkénti lerövidült expoziciós időt, ez az összes slo-mo kamerát érintő technikai jelenség.

A slo-mo videók ezek nyomán egyszerűen több fényt igényelnek mint a normál 30 fps-es felvételek, slo-mo videók készítésénél egy jó fényforrás mindig jól jöhet

Köszönöm a kérdést:
Ákos

Legelismertebb szerzők