Support

Open search

S9+ Bluetooth Media Audio doet het eenmalig op VW RCD310

OPGELOST
First Poster

Sinds 2 weken gebruik ik een Samsung Galaxy S9+ en ik ben zeer te spreken over de telefoon. Ik heb daarvoor jarenlang met Apple-produkten gewerkt, maar nu dus eindelijk de verstandige keus gemaakt

 

Ik heb 1 vervelend probleem en de telefoon is duidelijk de oorzaak. Als ik mijn VW Transporter T5 (2014) aanzet, dan wordt de koppeling naar de telefoon zonder problemen gemaakt. Ik kan keurig bellen met de carkit. Echter, de 'Media Audio' werkt niet. Als ik het vinkje aan probeer te zetten, schakelt deze automatisch terug naar uit.

 

Het rare is, als ik de Bluetooth instellingen weghaal uit de telefoon en opnieuw een koppeling maakt, werkt het wel zolang de radio aan staat. Zodra de radio uit is, werkt de koppeling daarna niet meer en moet ik verwijderen en toevoegen.

 

Ik heb inmiddels al veel gezocht en Bluetooth cache en data gewist, de radio toegevoegd als veilig apparaat (zodat de telefoon niet gelocked is), telefoon herstart, bluetooth uit en aan. Niks helpt en als ik de moter aan zet, wordt er verbinding gelegd voor bellen en het telefoonboek werkt, maar media audio weigert tot ik de boel reset.

 

Aangezien ik dat ook veel gebruik, herkent iemand dit probleem en is hier nog een oplossing voor te bedenken?

 

Het zou toch vervelend zijn als ik een jack-jack kabel moet trekken tussen de radio en de telefoon om een beetje muziek te luisteren? (het feit dat dit kan is wel de reden om voor de S9+ te zijn gegaan)

1 GEACCEPTEERDE OPLOSSING

Geaccepteerde oplossingen
First Poster

Het werkt wel goed met andere apparaten... 

 

Ik heb het echter opgelost nu. Ik heb Bluetooth Auto Connect geïnstalleerd. Daarna uit de autoradio de telefoon verwijderd, evenals uit de telefoon. 

Opnieuw toegevoegd en vervolgens in de Auto Connect app ingesteld dat deze automatisch Google Play opent bij het zien van de auto, samen met 'Prioritize last connected device', Bluetooth On (auto connect), Device Connected en Device Disconnected en de autoradio ingesteld voor media audio (A2DP), Call Audio (HSP) en Phonebook.

 

Nu werkt het zoals ik gewend ben.  

4 ANTWOORDEN 4
First Poster
toevoeging, ik heb ook de netwerk instellingen al volledig opnieuw ingesteld. De autoradio was het eerste bluetooth device wat ik probeerde nadat ik het toestel nieuw uit de doos had gehaald, dus terugzetten naar fabrieksstandaard lijkt mij niet de oplossing en als het even kan wil ik dat ook niet uitvoeren (ik ben net blij dat ik het toestel in heb gesteld naar mijn wensen).

Dit probleem heb ik dus ook al sinds ik de telefoon heb gekoppeld. Het werkt letterlijk maar 1x na het wissen van de bluetooth radio en opnieuw koppelen.
Nick Moderator
Moderator

Top dat je overstag bent gegaan! Je hebt eigenlijk al bijna alles getest. Het enige wat ik nog zou willen vragen is: heb je dit ook met andere Bluetooth apparaten (bijvoorbeeld speakers). Want de S9+ heeft een nieuwe Bluetooth versie, dit kan betekenen dat 'oudere' apparatuur (ja 2014 is soms oud in de techwereld) niet goed kunnen verbinden. 


---------
Signature-Note10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
First Poster

Het werkt wel goed met andere apparaten... 

 

Ik heb het echter opgelost nu. Ik heb Bluetooth Auto Connect geïnstalleerd. Daarna uit de autoradio de telefoon verwijderd, evenals uit de telefoon. 

Opnieuw toegevoegd en vervolgens in de Auto Connect app ingesteld dat deze automatisch Google Play opent bij het zien van de auto, samen met 'Prioritize last connected device', Bluetooth On (auto connect), Device Connected en Device Disconnected en de autoradio ingesteld voor media audio (A2DP), Call Audio (HSP) en Phonebook.

 

Nu werkt het zoals ik gewend ben.  

Highlighted
Nick Moderator
Moderator

Nice! Heb 'm gemarkeerd als de oplossing  


---------
Signature-Note10
"Changes call for innovation, and innovation leads to progress"
Top Posters