Támogatás

Open search

Helló, legújabb Galaxy!

Community Manager

Hogy tetszik az új csúcsmobilunk? Minket érdekel a véleményed!

Ha szeretnéd másokkal is megosztani, hogy mit gondolsz az új Galaxy-ról, itt lehetőséged van rá.
Mi több, ha további exkluzív információkat szeretnél megtudni a készülékről, 2018. február 26. és 2018. március 16. között a Samsung Magyarország mobil termékmenedzserei válaszolnak az itt érkező kérdésekre.

Csatlakozz Te is a beszélgetéshez!

"Inspirálni a világot, megteremteni a jövőt"
35 VÁLASZOK 35
First Poster

Jó napot kívánok!

Érdekelne, hogy az S9 és az S9+ kompatibilis-e az első generációs Gear Vr-rel? (fehér színű, az S7hez kaptam ajándékba).

Válaszukat köszönve:
Takács Richárd

Samsung Product Manager

Kedves Richárd,

Az S9 és S9+ modellek méretüknél és kialakításuknál fogva a következő Gear VR modellekkel kompatibilisek:
Gear VR kontrollerrel (SM-R325)
Gear VR kontrollerrel (SM-R324)

Amennyiben még nem volt alkalma a legújabb kontrollerrel ellátott VR headset-einket kipróbálni látogasson el bátran üzleteink valamelyikébe.

Ákos.

First Poster

Üdv!

Örömmel láttam, hogy -- valószínűleg műanyagok helyett minőségi üvegek használatának, vagy más technológiai fejlesztésnek hála -- az S8 és az S8+ már nem ad ködös-homályos képet egészen gyenge fényviszonyok között, amikor a képen éles fényforrások is találhatók. Ezen kívül az ilyen fényviszonyok közötti ormótlan becsillanások is jelentősen csökkentek a 7-es és a Note 4-es szériához képest. Érdeklődöm -- remélem nem sikerül kifogni a termékmenedzsereken -- hogy megtartottátok-e ezt a minőségi fejlesztést a 9-es sorozatnál is?

New Member

Szia!

Olyan kérdésem lenne, hogy ezen a készüléken is előfordul, hogy az ikonok beleégnek a kijelzőbe és egyszínű kijelzőn lehet látni pl. az állapotsort illetve a billentyűzetet? Ne haragudj de fontos ez számomra, mert sajnos több samsung készülékemmel voltam szervízbe ilyen problémával és szeretnék egy olyan SAMSUNG telefont, amelyiken ez már nem jelent problémát. Az új s9-es készülék is tetszik, szeretem a samsung fejlesztéseket, a számítógépem is ez helyettesíti. Előre is köszönöm a válaszod.

 

Üdv

Samsung Product Manager

Helló,

Természetesen a készülékeinkbe kerülő kamerák sosem jelentenek visszalépést az előző modellekhez képest
Egy-egy új készülék megjelenését hosszas fejlesztés és tesztelés előzi meg.

Az új S9/S9+ modelljeink az eddigitől eltérő, korábbiaknál fejlettebb kamera modullal rendelkeznek.
- állítható zárnyílás (a kamera alkalmazkodik a környezeti fényviszonyokhoz)
- új képérzékelő szenzor, mely gyenge fényviszonyok között is kiváló képeket készít
- gyorsabb autofókusz akár korlátozott fényviszonyok között is

Az állítható zárértéknek hála (f1.5/f2.4) direkt napfényben a készülék automatikusan a kisebb f2.4-es zárértéket választja, ezzel garantálva hogy a szenzort egy tökéletes kép elkészítéséhez szükség fényérték érje, se több se kevesebb.

A mobilpiacon a kamera fejlesztés az elmúlt időben mind az egyre nagyobb zárértékek és jobb fényérzékenységű szenzorok irányába haladt. Ez azt jelenti hogy a megjelenő készülékek évről évre egyre szélesebb fényviszonyok között tudtak konzisztens minőséget produkálni.
A zárérték növelésével arányosan azonban egy idő után már nem lehet elegendően rövid záridőt biztosítani, ez a kép egyes helyeken való kiégésével (pl.: elveszett részletek az ég kékjében), a kép túlexponálásával, az egész képre kiterjedő homályos elszíneződéssel járhat.
Az egyszerűség kedvéért tekinthetünk erre az új állítható zárértékre úgy, mint egy napszemüvegre a készülék kamerájához

Ha szemből érkező napfénynél a kamera nem tud elegendően rövid záridőt biztosítani egy helyesen exponált képhez, egyszerűen automatikusan a kisebb f2.4-es zárértéket választva örökít meg egy kiégett részletektől, és homályos fátyolosodástól mentes pillanatot. 

Magabiztosan kijelenthetem hogy ezek az eddigi legjobb kamerák készülékeink közül

Köszönöm kérdését:
Ákos

Samsung Product Manager
Szia!

Az ikonok és statikus elemek beégése az AMOLED kijelzők technikai sajátosságai miatt alakulnak ki.
AMOLED kijelzők esetén csak az éppen használt pixelek vannak használatban (feszültség alatt), ennek köszönhető az LCD-knél fényévekkel jobb kontraszt arányuk, valamint mélyfekete feketéik

Ennek a technológiának a következtében, mivel nem minden pixel van folyamatosan használat alatt, így azok eltérő mértékben öregedhetnek, ez okozza a főleg korábbi generációs AMOLED kijelzőkre jellemző "szellem képek"-et.

sAMOLED esetében ezen jelenség kevésbbé észlelhető:
- folyamatos kijelző fejlesztések (piacvezető szerep az AMOLED kijelzők terén )
- a statikus kijelző elemek kismértékű mozgatása, más helyen való megjelenítése
(pl.: a home, vissza és alkalmazásváltó gombok helyzete nem statikus a kijelzőn, ezek észlelhetetlenül néhány pixellel arrébb jelennek meg az esetleges beégést elkerülendő)
- fejlett automatikus fényerő szabályozás (folyamatos maximum fényerőn való használat a kijelző beégésével járhat)

Az AMOLED kijelzők felépítésüknél fogva mindig hajlamosabbak lesznek a beégés jelenségére mint az LCD kijelzővel felszerelt modellek, azonban ha valaki már használt AMOLED kijelzős készüléket és megtapasztalta a mély feketék és a kimagasló kontraszt arány által biztosított immerszív élményt, onnan már nincs visszaút az LCD-s készülékek világába

A kijelző beégést elkerülendő folyamatos UI módosításokkal (pl.: statikusnak tűnő nem teljesen statikus elemek) és technológia fejlesztésekkel válaszolunk az AMOLED kijelzőket sujtó korábbi beégésekre

Ha eddig is szeretted az S8/Note8 szériánál a DeX funkciót, az S9-nél imádni fogod
- eddigieknél nagyobb maximum felbontás (akár 2K)
- új DeX dock kialakítás (a készüléket belehelyezve az touchpad-ként/billentyűzet-ként használható)
- napról napra egyre több kompatibilis alkalmazás

Évről-évre a Samsung legújabb kijelzője viszi a prímet a független kijelző tesztek esetén, büszkén állíthatom hogy legújabb modellünk még mindig évről évre meg tud lepni a kijelzőjével.

Ha az eddigi legszebb és legfejlettebb sAMOLED kijelzőt szeretnéd használni az S9 széria a te utad

Remélem hamarosan te is az S9 tábort erősíted
Ákos
First Poster

Kedves Ákos,

Kérdés: végignéztem az S9 tartozékait és nem találtam meg köztük a keyboard covert. Eddig minden S telefonomhoz megvettem, ugye lesz az S9hez is?

Javaslat: szerintem sajnos a Dexpad egy is egy jó ötlet rossz kivitelezése, miért kell a desktophoz kötni a felhasználókat? A Dex nem desktoppá hanem laptoppá kellene alakítsa a telefont. Ez egy akkora piaci rés hogy már 3rd party termékek is megjelennek benne, pl. Mirabook, illetve önáll ó projektek mint Razer  Project Linda. Tervez erre a Samsung saját megoldást, mikor lesz végre egy "Samsung Dextop"? ☺

Köszi

Gergő

Samsung Product Manager
Szia Gergő,

Sajnos a "keyboard cover" már nem lesz elérhető az S9 esetében.
A piackutatások nyomán azt tapasztaltuk amit más gyártók is akik próbálják fenntartani a nyomógombos billentyűzet kialakítást:
Valóban jobb gépelési élményt nyújt, sajnos azonban a felhasználok nagyon kis rétege él eme lehetőséggel és inkább a folyamatosan fejlesztés alatt álló gyári billentyűzetünket választják, vagy az Android rendszernek köszönhető flexibilitás nyomán egyéb 3rd party billentyűzeteket.

Javaslatod ezúton is köszönöm , minden nap azon vagyunk hogy újabb lehetőségekkel és megoldásokkal rukkoljunk elő amik könnyebbé teszik a mindennapjaitokat.
Természetesen semmilyen még nem megjelent termékünk létezését sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom

A mostanában megjelent Laptop dokkolók valóban nem rossz megoldások, sajnos azonban igen drága kiegészítők (kijelző, extra akkumulátor, laptop kialakítás költsége), a készülékek folyamatos upgrade-je során pedig ezeket is folyamatosan cserélni kellene.
(formai kialkítás, csatlakozó pontos helyzete változna, egy a véleményem szerint megfelelően elegáns megoldás esetén).
Ha rögzítenénk a készülék formai kialakítását ily mértékben az nagyon korlátozó tényezőt jelentene a lehetséges fejlesztéseket illetően.
(az S9-est kézbe véve is érezheted az ezen folyamatos finomítások nyújtotta kimagaslóan kényelmes fogást és használhatóságot )

A "Samsung DexTop" kifejezés egy szellemes ötlet, lehetséges hogy a jövőben még egy előadáson/meeting-en megelőlegezett engedelmeddel elsütöm, ezúton is köszönöm

Ákos.
First Poster

Szia Ákos!

Köszi a gyors és kimerítő választ! Ugyanakkor ez szomorú :-( Nem tudom mennyi idő és pénz ment el olyan fejlesztésekre mint hogy pl. animált karaktereket tudjon a telefon készíteni a felhasználó feje alapján (gondolom nem kevés), de ugyanakkor nem fért bele a termékfejlesztésbe egy már meglévő és kiforrott kiegészítő, a hardveres billentyűzet átszabása pár milliméterrel? Ha csak ezt a két funkciót nézem (ami új és ami megszűnt), akkor ennek a telefonnak egyre kevésbé én vagyok a célközönsége. Ami viszont fura, mert ebben az árkategóriában szerintem inkább az üzleti mint az animáltszelfiküldözgetős felhasználók jelentik a vásárlóerőt :-)
A Dextopot megértem, azt el tudom képzelni hogy ezt a terméket kifejleszteni nem könnyű feladat, de ugyanakkor szerintem ez a jövő útja, és kár lenne ha pont a Samsung hagyná ki ezt a ziccert. A "Samsung Dextop" kifejezést persze süsd el, de ha előtérbe kerül, sőt egyszer megvalósulna ;-) akkor légyszi emlékezzetek rá hogy kitől jött a terméknév :-D

Köszi

Gergő