Támogatás

Open search

Galaxy S9+, 4K30 videó problémák

First Poster

Helló mindenki

 

2 hete vettem egy S9+ dual sim-es telót. A probléma az hogy ha 4K/30fps-essel akarok videót felvenni, akkor lagol az élőkép, és a visszajátszásnál is, illetve ha átmásolom mondjuk laptopra, akkor ott is. Mindegy hogy az SD kártyára vagy a belső memóriába veszem fel az anyagot. Az SD kártyám is elég gyors, más kamerámban nincs vele gond. Érdekes módon 4K/60fps-nél nem produkálja ezt..... ott folytonos a felvétel. Mi lehet a gond?????

8 VÁLASZOK 8
First Poster

Na most már 4K/60fps-nél is lagol........ Senkinek nincs ötlete? Admin? Tech support?

Helping Hand

Szia!

 

Ilyen esetben érdemes a Beállítások-Alkalmazások menüpontból kiválasztani a Fényképező alkalmazást és a Tárhelynél az Adatok törlését megjelölni.

 

Amennyiben ezt követően is tapasztalható a jelenség, arra kérünk, hogy jelezd a történteket ügyfélszolgálatunknak az alábbi díjmentes telefonszámon: 06-80/726-7864.

 

Igénybe veheted a távkezelés szolgálatást, aminek keretein belül egy technikusunk rácsatlakozik a készülékre és ellenőrzi, hogy mi okozhatja a tapasztalt jelenséget.


Üdv!

Superuser I
Superuser I

Szia Tibanation!

 

Remélem azóta megoldódott a probléma, de ha esetleg mégsem, akkor én az alábbi dolgot javasolnám számodra:

Próbáld meg, hogy a Kamera beállíátsaiban kikapcsolod az EIS-t (Elektromos Kép Stabilizátor), illetve bekapcsolod a HVEC-et (Nagy Hatékonyságú Videó Kódolás). Kérlek jelezz vissza, hogy ez megoldotta-e a problémádat.

 

Üdv,

Ádám

First Poster

Jó reggelt

 

Beállítottam az Ön által javasoltakat, de semmi változás.... ugyanúgy szaggat..... Azért ez elég elkeserítő egy "csúscstelefontól....." főleg ennyi pénzért....

First Poster

Ja, és érdekes módon ha külső alkalmazással videózok(DJI Go4), ott nincs ez a probléma..... csak a gyári Samsung kameraszoftverrel....

Helping Hand

Szia!

 

Sajnáljuk a negatív tapasztalatokat.

 

Amennyiben az említett műveletek elvégzését követően is tapasztalható a jelenség, javasolt egy teljes gyári visszaállítást elvégezni, előzetesen a Smart Switch programmal elmentheted a fontos adataidat a telefonról.

 

Abban az esetben ha a visszaállítás sem segít, kérjük fáradj be egy márkaszervizbe, ahol munkatársaink kivizsgálják a készüléket.

 

A legközelebbi szervizek elérhetőségét az alábbi linken tekintheted meg:

https://www.samsung.com/hu/support/service-centre/

 

Üdv!

New Member

 Sajnos nekem is lagol az élőkép. 4k 60fps-sel vettem fel, belső tárhelyre engedte csak menteni, bőven volt hely. Átmásoltam asztali pc-re, laggol, szaggat, baromira kiakadtam, a maldív szigeteki videóimat vettem így fel. Mit lehet csinálni? Nagy csalódás ez az S9-nél

Highlighted
SomaE Moderator
Moderator

Hello,

A 4K 60 FPS elég massziv bitsűrűséget produkál (50 Mbps+). Az asztali gép tuti elég erőforrással rendelkezik, illetve erre optimalizált lejátszóval volt próbálva? 
Illetve telefonon is akad a videó?

Üdv,
Soma

Legelismertebb szerzők