Támogatás

Open search

Android Pie hívás rögzítés kilőve!

First Poster

Üdv, megjött az Oreo-ról Pie-re frissítés minden szuperül fut, kivéve hogy a megvásárolt hívás rögzítő appot dobhattam a kukába, ugyanis a Pie tíltja a harmadik fél szoftverének rögzítését.

Samsungnak természetesen nincs ilyen beépített alkalmazása mint más mobil gyártóknak, ezért ez a funkció elveszett. (Ennyi erővel almám is lehetne, ott sincs hívás rögzítés) Nagyon bosszant hogy a frissítés elött a felsorolt újdonságok között elfelejtik megemlíteni ezt komoly tíltást. Ha ezt tudom tuti nem frissítek! 

4 VÁLASZOK 4
SomaE Moderator
Moderator

Hello,

Ez hasonlóan volt a Nougat - Oreo frissitésnél is. Ez alapvetően a Google "hibája", andorid (és nem launcher) szinten van tiltva a funkció az EU-s személyiségi jogok miatt. 
Jó eséllyel egyébként a fejlesztők megint megtudják majd kerülni ezeket a korlátozásokat (lásd az előző frissitési hullám).

Üdv,
Soma

First Poster

Mielött indítottam volna a topikot előtte megkérdeztem a szoftver gyártókat: az előzö esetben (Oreo) egy kiskaput kihasználva tudták megoldani a hangrögzítést, viszont ezt a kiskaput a Pie esetében a Google megszüntette, így már csak két opció maradt. Az egyik hogy Root-olom a telót (ezt a szoftvergyártó javasolta) vagy megvárom míg a Samsung mint a készülék gyártója valamelyik frissítésbe beteszi a hívás rögzitést. Állítólag a béta verzióban benne van, de természetesen Magyarországon nem elérhető.

Observer

Van a Samsungnak beépített hívásrögzítése, már legalább android 7.0-ban is volt, viszont csak bizonyos régiókban használható (pl. ha jól tudom az egyik India), ahol nem tiltja törvény a hívásrögzítést.  EU-ban talán csak úgy lehetne, hogy minden hívásnál bemondja a telefon, hogy a hívás rögzítve és tárolva van, de még így sem biztos.

Superuser I
Superuser I

Amúgy bemondani nem elég a hívás rögzítés tényét, a másik felet tájékoztatni kell a hanganyag rögzítésének céljáról, jövőbeli felhasználásának módjairól, továbbá szabad akarata eldönteni, hogy endelyézi-e a rögzítést. Ráadásul bármikor kérheti a hanganyag törlését, amit köteles is vagy végrehajtani (ugye az áldott GDPR).

 

Ezért én semmi esetre sem ajánlom ennek az alkalmazásnak a használatát, mert szabad:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nll.acr