Support

Open search

Android Pie / One UI Statusbar

Explorer

After the update of my S9 to Android 9.0 pie and One UI my statusbar doesn't show my cellular network and my mobile data (3G/4G) signalstrength anymore! So most of the time I have the feeling (and sometime need to check) if I'm still connected to data/cellular network. It only shows my wifi strength and battery, but no cellular/data network
How can I fix it? Or is it a common thing...?

6 REPLIES 6
Highlighted
Superuser I
Superuser I

Can you take a screenshot of your home screen @Amdw 

 

I'm using Samsung One Ui on my Note 9 and this is my screenshots.

 

I never had my network name showing in my status bar and instead shows if I pulled down from the top of my phone which then shows the networks names at the bottom of the screen.

 

My status bar shows signal strength for both networks.

 

And shows my data speed which is currently 4G or 4G+

Screenshot_20190129-063036_Samsung Experience Home.jpg4G showing at the top along with signal bars.

 

Screenshot_20190129-183503_Samsung Experience Home.jpgMobile Networks show at the bottom of my display on pulling down the Notifications shade.

 

 

Current Phone ~

Samsung Note 9 Model: SM-N960 Dual Hybrid 512Gb_ Samsung One Ui / Pie.

Samsung Gear s3 Frontier Watch
Samsung Galaxy Tab A {2016}SM-T580

Explorer

@BandOfBrothers 

Unfortunately it doesnt show mine.... 

Below my screenshots 

First one of the menu of the statusbar

Screenshot_20190130-205535_Accessibility.jpg

 

Screenshot_20190130-205233_Samsung Experience Home.jpg

 

Screenshot_20190130-205218_Samsung Experience Home.jpg

 

First Poster

Samsung S9...After I updated to PIE, I've lost the network name on the drop down...used to show what network I was connected to without tapping the wifi icon. Any fix for this?

Explorer

I made a backup of my phone and did a factory reset. After the reset installed Pie again and now it shows everything it used to do. Lot of work but worked for me ;-)

New Member

Hi, did you solve the problem,  cause i have the same problem and i couldn't  find any solutions?....

Explorer

@Sophia27 

Yes, like I told above.

I made a backup of my phone and did a factory reset. After the reset installed Pie again and now it shows everything it used to do. Lot of work but still working fine.

Top Liked Authors