Support

Open search

Update android 10 samsung s10e

First Poster

Waar blijft update samsung s10e zitten al bijna aan het einde van het jaar triest dat samsung daar zo traag in is als dat zo blijft stap ik echt wel over op een ander merk die daar wel snel mee is dit kan echt niet anno 2019 bijna 2020

13 ANTWOORDEN 13
Superuser II
Superuser II

Hoi @Bvanhautum....

 

Dat kan nog wel even duren. Ten eerste is de update naar Android 10 op het meerendeel van de telefoonmerken nog niet beschikbaar, dus ik wens je veel succes met het vinden van een goede telefoon die de update wel al heeft. Er blijft dan nameljk bar weinig keus over: Android 10 is pas in september vrijgegeven door Google. Dan pas mogen andere fabrikanten zoals Samsung er dus mee aan de slag. We zijn net een maandje verder... Einde van het jaar of niet, we hebben het over een maand.

 

Ten tweede hecht Samsung waarde aan kwaliteit, minder aan snelheid. Je kan een update er snel uitkwakken, maar dan zal hij vol met fouten zitten. De Google supportfora voor de Pixel toestellen, van Google zelf en dus ook als eerste zo'n update, lopen daar vol mee. Snelheid is echt niet altijd beter...

 

Ten derde is voor Samsunggebruikers de OneUI update veel interessanter dan het getalletje dat Google aan een update verbindt. OneUI, Samsung's eigen skin, bevat namelijk volop functies die Google pas veel later of zelfs helemaal niet Android-breed uitrolt. Ik noem een multi-window, welke door Samsung's functies nog altijd beter werkt dan op stock Android, en een donkere modus waar Samsunggebruikers al langer van kunnen genieten. Dit soort functies kunnen pas effectief getest worden op de nieuwste versie, dus ja; dat kost ook wat extra tijd.

 

Een gloednieuwe Android-versie moet uitgebreid getest worden en Samsung zit momenteel in de testfase voor de update. Hetzelfde geldt voor een update naar een nieuwe OneUI versie, en Android 10 zal worden vergezeld met OneUI 2.0.

 

Zonder Android 10 heb je nog altijd een van de beste toestellen op de markt op dit moment. Dus sit back en relax, geniet van je toestel; die update komt vanzelf. Je loopt echt niet achter, qua functies loop je nog altijd voor op andere toestellen op de markt.

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
First Poster

Dan kan ik je uit de    dromen helpen want samsung loopt daar echt niet mee voor op de nieuwste nokia heefd al een paar weken de nieuwe originele versie van Android 10 dus loopt samsung wel degelijk acht het is dan ook een bewezen feit dat samsung daar erg traag mee is dus is voor samsung echt wel werk te doen.

Met vriendelijke groet B van Hautum
Superuser II
Superuser II

Daar heb ik het niet over, @Bvanhautum. Een kale Android 10 loopt achter qua nieuwe functionaliteiten op Samsung's OneUI. Het is misschien "een bewezen feit" dat Samsung de Android updates later uitbrengt dan enkele andere merken (al zijn er nog altijd merken die trager zijn hoor, dus zo onomstotelijk staat je feit ook weer vast), maar dan is het ook "een bewezen feit" dat Samsung voorop loopt qua functionaliteiten en dat de OneUI update waardevoller is dan een update naar Android 10.

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
First Poster

Je loopt achter met je kennis heb in totaal al 6 merken die android 10 volledig werkend  op de mobiel hebben dus samsung loopt er echt wel in achter lees je eerst goed in voor je überhaupt zoiets beweerd en staaf je mening met feiten en niet met aannames 👊👊😁👍

Superuser II
Superuser II

Dan wens ik de gebruikers van al die merken veel plezier met functies die we bij Samsung al minimaal een jaar hebben

 

De ingelezen feiten:

https://webwereld.nl/test-centre/software/android-10-zo-begin-je-met-de-beste-nieuwe-features-377528...

• Donkere modus: check, al volledig door Samsung geïmplementeerd in OneUI, dus geen nieuwe functie voor ons;

• Gebarennavigatie: de basis hiervan heeft Samsung gelegd in OneUI, dus een deel hiervan kunnen we al gebruiken;

• Nieuwe meldingen: heeft Samsung ook al geïmplementeerd. Het ziet er iets anders uit bij Android 10, maar je kunt dit al sinds OneUI;

• Nieuwe deelfuncties: gôh, je mag eens raden hoe Samsung het heeft aangepakt? Precies zo inderdaad;

• Focus: nou, dat wordt inderdaad een compleet nieuwe feature. Nou ja, compleet nieuw... Hier zijn al jaren apps voor te vinden in de Play Store, dus echte innovatie is het ook weer niet. Maar het zit inderdaad niet standaard in de Samsungskin;

• Nieuwe privacymachtigingen: deze worden inderdaad ook nieuw, maar hier merk je in gebruik van je toestel niet zo veel van;

• Delen van WiFi via QR code: en dit kan bij Samsung dan alweer ruim een jaar.

 

Als jij het belangrijk vind dat je het laatste nummertje als eerste wilt hebben, dan moet je dat vooral doen. Ik ga je niet proberen tegen te houden. Wanneer je de laatste functies wilt hebben, waar ik het al vanaf het begin over heb, dan zie ik je wel weer terug bij Samsung

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
Apprentice

Allemaal leuk en aardig deze discussie. Ik heb Android 10 al wel op een Android One telefoon. Werkt prima en snel zonder alle toeters en bellen die ik niet nodig heb.

 

Echter heb wel een Samsung watch 46 mm. Deed het prima onder android 9, maar Samsung weigert de bijbehorende apps te updaten zodat ik nu geen verbinding meer met de telefoon kan maken. 

 

Samsung gebeld, geen oplossing. Samsung gemaild, geen antwoord. 

 

Mijn vraag dus, hebben meer gebruikers hier last van en wanneer gaat Samsung de watch apps updaten?

Community Manager

@paul100

 

Ik heb de productspecialist hier op de hoogte van gesteld zodat er gekeken kan worden naar een oplossing voor gebruikers die inmiddels op Android 10 draaien.

 

Ik krijg het volgende door:

 

De Galaxy Wearable App en services zijn intussen Android 10 ready gemaakt. Onderstaand staan de versies van de apps en services welke minimaal benodigd zijn.

 

Gear Plug in versie: 2.2.03.19082641N (laatste update 26 augustus)

Gear wearable versie: 2.2.26.19081661 (laatste update 15 augustus)

Samsung Accesory service versie: 3.1.93.90807 (laatste update 2 september)

 

Controleer dus even of alles up-to-date is. 

 

Wanneer je toch nog problemen ervaart, via Galaxy Wearable App -> Neem contact met ons op -> Foutrapport delen.


---------
Signature-Note10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
Apprentice

Dank voor het antwoord. Maar de watch plugin is nog niet geschikt voor Android 10.... En daar zit het probleem. 

 

Gear plugin en watch active plugin zijn inmiddels wel geschikt.

 

Het horloge maakt wel een bluetoothverbinding met de telefoon maar niet met de app... Daar is de plugin voor nodig.

Community Manager

Dan wil ik je vragen om dit aan te kaarten via de Wearable app: Galaxy Wearable App -> Neem contact met ons op -> Foutrapport delen.


---------
Signature-Note10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
Top Posters