Támogatás

Open search

Koncentrálj az igazán fontos dolgokra :)

TündeF Moderator
Moderator

Sziasztok!

 

Veletek is megesik, hogy néha annyira leköt egy közösségimédia-felület, vagy egy játék, hogy hosszú percek/órák telnek el és észre sem veszitek?

 

Most lehetőség van arra, hogy a telefonon beállíts egy korlátozást, hogy ez ne történhessen meg veled és az igazán fontos dolgokra tudj koncentrálni. Ehhez szükséges belépni a Beállításokba, majd a Digitális jólét-Vezérlőpult útvonalat követve a kívánt alkalmazás mellett beállíthatod az időt, így leáll az alkalmazás, amikor elérte az adott napi használati korlátot.

 

Üdv,
Tünde

1 VÁLASZ 1
Explorer

Szerintem ez az alkalmazás pont olyan, mint az autóban a biztonsági öv. Mindenki tudja, hogy hasznos, mégis sokan az életük árán sem kötik be. Hiszen ha valaki nem akarja abbahagyni, a mobilozást, vagy nincs más dolga, annak aztán jelezhet a program,  hogy abba kellene hagyni.  Ahogyan a hangos zenehallgatás veszélyeire  is figyelmeztet a mobil,  de mindenki bosszankodik egyet a figyelmeztetés miatt és úgyis hangosabbra veszi. Erről is megnéznék  egy statisztikát,  hogy hányan hagyják halkan a zenét a figyelmeztetés miatt. 

Akkor vajon menyi esélye van, hogy valaki, akinek nincsen önkontrollja a mobilozás felett, az majd ilyen segédprogramot fog használni? Tényleg szívesen megnéznék egy statisztikát arról, hogy, hányan használnak ilyen programot.

Viszont eltávolítani nem lehet, kikapcsolni nem lehet, az erőforrásokat viszont használja, hiszen monitorozza a felhasználói szokásokat.

 

Nem akarsok gonosznak, vagy trollnak tűnni, de szerintem ezt a programot nem miatttunk irták, hanem a gyártóknak. Hogy így mérjék fel az emberek szokásait a piaci igények kiszolgálására. 

Legelismertebb szerzők