Support

Open search

S10 plus wifi issue

Apprentice

Hi guys 

 

So this is my 2nd s10 plus. I sent my first one back for this same issue and this issue still arises with the new s10.

 

The WiFi connects to the virgin router fine. But randomly when browsing the Web, it will slow down and struggle to load pages, and only upload (the arrows next to the WiFi signal) and the 4g sign will appear whilst the WiFi sign is still showing. I have turned switch to mobile data off also.

 

I have an ipad and an s8 also so when this problem arises I have another device to see if the same issue occurs, however these devices are working fine. 

 

This happens multiple times a day and can get very annoying. 

 

Could it be that I'm unlucky and both phones have WiFi issues, or is this an issue with the s10 plus it self. 

 

I did think it is the router but other devices connected to the same router works fine

 

Any help is much appreciated 

 

Thanks 

11 REPLIES 11
CarlH Moderator
Moderator

Hi @Ab321. Have you removed the connection and reconnected your phones? To do this, go to Settings > Connections > Wi-Fi > Tap on Current Network > Forget. After that reconnect through Available networks. 

Apprentice

Hi yes I have just done this now. Hopefully it works

Apprentice
Update. The above didn't work. Still having the issue
Navigator
Latest update to os came few days ago. The top fix was for WIFI issues. Cross fingers that fixes it. I just turned off my routers automatic "force 5ghz devices to connect to 5ghz network only" for some reason that was the problem.
Highlighted
CarlH Moderator
Moderator

Glad you got it sorted!

Apprentice

Just checked if there any software update and it's already up to date. Unless the update is late in the UK I dunno?

Navigator
Mine says: Current version "G970FXXU3ASG8/G970FOXM3ASG8/G970FXXU3ASG8
Security patch level: 1 July 2019
Size: 385.72MB

Whats new:
wifi connectivity issue....


GO TO---UPDATES---LAST UPDATE

Hope this helps
Apprentice
Thanks
Mines slightly different but it says WiFi stability has been improved...which it hasn't
Navigator

Bummer.

Id check your router settings. Since mine was Ubiquti AC-AR model. All devices:mothers iphone, fathers Huawei and tablet were ok.

Except my brothers and mine samsung s9 and s10.

 

I disabled the features in router that "optimise the network" or in any way meddle with which device connects to what radio 2.4. Or 5.0.

That instantly fixed the same problems you described.

Sorry if Im not helping.

Top Liked Authors