Támogatás

Open search

Note9 - Társ a mindennapokban - I. munka

Superuser II
Superuser II

                              20190119_112346.jpgI.Munka

 

   Tudjuk, hogy a Note9 szupererős, és az életünk minden területén megbízható társ, de mit is jelent ez?  A mostani posztban megvizsgáljuk, hogyan segíthet a Note9 a munka világában. 

       A Note9-ben található előretelepített appok közül a Microsoft alkalmazások mappában megtalálhatjuk a Word, Excel, Power Point és OneDrive appokat. Melyeket egy Microsoft fiókba  történő bejelentkezéssel teljes értékűen használhatunk. (A mobil verzió eltér a pc-re tervezett verziótól, ellenben minden főbb funkció megtalálható benne.)

   Az itt létrehozott vagy megszerkesztett dokumentumokat elmenthetjük a saját fájlok dokumentumok mappájában, vagy a Biztonságos mappa védelmét is élvezhetjük.  A Biztonságos mappa biometrikus adatokkal (Ujjlenyomat, Írisz, Arc) védett, illetve másodlagos biztonságként beállíthatunk az alapértelmezettől eltérő pint, mintát, vagy jelszót. A mappát akár el is rejthetjük, de át is nevezhetjük  (biztonságos mappán belül: ikon testreszabása menüpontban.)

 A mappában tárolhatunk céges dokumentumokat, de külön névjegyzék, naptár, galéria, email,  internet, samsung notes elérhető. (Az itt megjelent ikonok szerkeszthetők, hozzáadhatók, eltávolíthatók)

    A Note9 kompatibilis a Dex Kábellel és a Dex Paddal is.

  • Dex Kábel:* Kizárólag a Samsung Galaxy Note9 és a Galaxy Tab S4 modellhez érhető el. (Type-C, HDMI adapter)
  • Dex Pad:  Andorid 8,0+ op.rendszerrel rendelkező telefonok számára kompatibilis. A dexen található két USB port, egy HDMI port és egy Type-C bemenet.  ÁLtala egy tökéletes munkaállomást hozhatunk létre, így pont úgy használható mint az asztali gépünk.

A Dex segítségével tarthatunk prezentációkat, előadásokat, de egy bluetoothos billentyűzet és egér páros segítségével a mindennapi munkát is megkönnyíti. Az Office csomag nincs aktiválva rajta, de a Hancom Office elérhető, és méltóképp megállja a helyét a szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációkészítés területén.  Megkönnyíti a mindennapokat, csak a Dexre és a Note9-re van szükségünk, így otthon hagyhatjuk a laptopunk. 

    A prezentációnk az S pennel könnyedén válthatjuk, videót indíthatunk el, lapozhatunk vele a Galériában. Egy fontos előadás alkalmával a toll kihúzásával azonnal jegyzetelhetünk a képernyőre és elmethetjük a Samsung Notesba, így semmiről nem maradhatunk le. Mint hallgató, és mint előadó is élvezhetjük a Note9 által nyújtott lehetőségeket. 

   

  Note9 sokoldalúsága az élet minden területén kihasználható, és ezt "szupererejének" köszönheti, ami az Exynos 9810-es processzorának és annak különleges hűtési technikájának, 4000 mAh-ás akkumulátorának és hatalmas tárhelyének (6GB/128GB, 8GB/512GB) köszönheti.

 

Ezek voltak tehát a főbb funkciók a végtelen lehetőségek közül. A következő posztban a munka helyett a szórakozást részesítjük előnyben. 

1 VÁLASZ 1
Navigator

És akkor most lássuk a valóságot. Második hónapja nyüstölök egy ilyet.

 

Az első, a legundorítóbb dolog az EDGE kijelző. Ami arra jó, hogy villogjon a Samsung a nagyvilágba, hogy "ezt is megcsináltuk". Csakhogy míg egy hagyományos telefonnál vagány kinézetet adhat (persze tok nélkül, mert tokban semmi nem látszik belőle), addig a Note esetében csak bosszúság. Egyrészt, mikor tollal akarok szerkeszteni valamit, ami a gömbölyű kijelzőre esik, az LEHETETLEN. A legömbölyített széleken pontatlanul, vagy inkább sehogysem lehet rajzolni. Próbáljátok ki, hogy alkoholosfilccel rajzoltok egy másik filctol olldalára. Nem egyszerú feladat. Ugyanilyen a Note 9 képernyő szélére írni, vagy szerkeszteni. Az más dolog, hogy egyrészt én mindig elfelejtem, hogy ott az edge panel, tehát nem segítség, hogy oda is lehet ikonokat tenni, másrészről meg a legváratlanabb helyzetekben húzom elő, amikor a franc sem kíváncsi rá...

 

Kedves Evelin szerint ez a telefon "életünk minden területén megbízható társ". Ehhez képest, ez a második olyan telefon, amivel nem működött a Simple Pay rendesen. Mondjuk 10 fizetésből 6 alkalommal működök, a többinél meg nem. A Note 9 árának a töredékébe kerülő Samsung A8 2018 esetében pedig 10 alkalomból 10 alkalommal működik. Ezt nevezhetem megbízható társnak.

Aztán most van ez a telefonhívás bug, amikor jön egy bejövő hívás, és hiába fogadom a hívást, nem lehet felvenni. Az A8-nál ilyen soha nem fordult még elő, a Note 9-nél meg gyakran. Ez is a megbízhatóság jele lenne? Ezt egy frissítéssel ronthatta el a Samsung, mert eddig nem volt ilyen a Note 9 sem. ideje lenne javítani, nem?

Más fórumokon hullámzó kameraképekre panaszkodnak többen. Az A8 ilyet se csinált. Most már a harmadik negatív élményt írom. Félve kérdezem meg, hogy ez a tudatos elavulás része, hogy így gyakoroljanak nyomást az Userekre, hogy váltsanak a most megjelenő Note 10-re? Súgok: Nem váltok.  S10-re sem, mert azon meg nem megy az RCS üzenet...

 

A World, Excell programokat mindenki az elsők között tiltja le amikor belak egy telefont, el kellene már ismernie a Samsungnak, hogy a kutya nem kíváncsi Microsoft termékre egy Android mobilon. Mivel ez Google termék, a google termékeivel lesz mindig is kompatibilis. Mert így bármilyen márkára vált az ember, könnyebb átköltözni, hiszen csak bejelentkezek a google fiókomba és kész. 

 

A DEX az megint egy parasztvakítás. Csak el kell képzelni a szituációt. A telefont telefonálni használjuk, csak utána személyi számítógépként. Ha azt egy zsinórra kötöm, akkor már csak a nyűg a telefonálás... 

Hogy teljes értékű PC legyen, ahhoz kell egy wireless egér, meg billentyűzet is.  Azokat megint töltögetni, párosítgatni, kapcsolgatni ki és be, nem gyors. Ha meg letelepszek az asztalhoz egy fél órát akkor megérné a bajlódást, csak ez a szerencsétlen Samsung nem minden alkalmazását csinálja meg dex vagy fektetett módra. Tudom, mert Tab S3-nál is forgatom állandóan a tabletet, mint Rubik a kockáját, mert fektetett módból átfordul állóra a legtöbb program. 

És akkor még nem beszéltem a böngészők és weboldalak inkompatibilis megjelenéséről. Tehát sok esetben mégiscsak Microsoft PC-hez kell nyúlni. Azért meg, hogy nagyban megnézzek egy filmet, a fene fog baromkodni a DEX kábellel. Ráadásul ha bejön egy hívás, akkor szaladhatok a tévéhez. Azt szerintem mindeki tudja, hogy a Note felhasználók közül hányan tartanak prezentációkat. Gondolom az 5-8%-uk. Engedd el...

 

"Note9 sokoldalúsága az élet minden területén kihasználható, és ezt "szupererejének" köszönheti"

Szupererő? Meg kellene nézni pár Youtube videót az alábbi kulcsszavakkal: Note 9 vs 

És mindjárt látható, hogy egy 80 ezres telefon is ülve odavág a szupererőnek.

 

4000-es akku? Ugyanúgy 1 napot bír ki, mint a 3000-es akkuval szerelt Samsung A8. Semmivel nem tudom tovább hsználni. A 4000-es akku azért kellett bele, mert különben még egyetlen napot sem menne el. 4 órás SOT-ot tudnak kihozni még a legelvetemültebb kütyürabok is. Ezt szintén más fórumokon olvastam. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne az élettartama az akkunak, ha mondjuk napi 3 alkalommal még DEX-eznék is...

 

Ja, slussz poénként leírom, hogy megvettem 16 ezer forintért (már ettől megáll az ember esze, hogy egy műanyag tok 16 ezer) a gyári eredeti Samsung LED view tokot és amikor bejön egy hívás, akkor képtelen kiírni a tok a hívó nevét, hanem csak a telefonszámot írja ki. Ez nagyon szánalmas szerintem... Mindezt negyed millió forintért. Egy használt Suzukit vehettem volna az árából...

 

Szóval ügyes a reklámmarketing szöveged kedves Evelin, csak  valóságtól nagyon eltér.

 

 

 

 

 

 

 

 

Legelismertebb szerzők