Támogatás

Open search

Akku töltése helyesen

Apprentice

Üdv

Több honlapon olvastam hogy az a jó töltés ha 40% és 80% között van tartva az akku töltési szintje. Ez igaz? Azt írják ezzel a tóltési módszerrel nagyon megnövelhető az akku élettartama.

6 VÁLASZOK 6
Helping Hand

Szia Dávid!

 

Igen, a tapasztalatok alapján valóban 80% és 40%  között javasolt tartani a töltöttségi szintet, mivel így hosszú ideig rendeltetésszerűen üzemelhet az akkumulátor.

 

Üdv!

Apprentice

Üdv 

Rendben, köszönöm. Akkor így fogom tölteni.  😉

Explorer

Szia Dávid!

Fontos azonban tudnod, hogyha készüléked teljesen lemerül, az rossz hatással van az akkumulátorra. A mélymerüléses állapotot elérve pedig akár fél óráig is töltened kell készüléd, mire bekapcsolódik. A cél tehát a teljes lemerítés elkerülése. Ha merülőben vagy, célszerű az ultra energiatakarékos üzemmód bekapcsolása, mellyel akár órákig használhatod még készüléked, vagy a teljes lemerülés előtt kikapcsolni készüléked!

Üdvözlettel,


Martin

SomaE Moderator
Moderator

Hello,

Bár már előttem is  visszaigazolták a dolgot, még annyit megjegyeznék, hogy minden Litium alapú akkumulátort érdemes a "40-80"-as szabállyal használni. 

Funfact: az első magyar műhold, a MaSat-1 töltésvezérlője is ez alapján volt programozva, ennek köszönhetően a 3 év folyamatos használat alatt sem öregedett ell az akkumulátor.

Üdv,
Soma

Highlighted
First Poster
Üdv! Lehetséges feloldott telefonnál, hogy az akkumlátor kijelzése százalékosan jelenjen meg? Köszönettel!
Navigator
Igen. Beállítások/értesítések/állapotsor/
Legelismertebb szerzők