Support

Open search

Vragen inruilactie Note 10 (+)

Apprentice

Hallo Samsung, 

 

Ik zie nu al een paar dagen op jullie verschillende social media kanalen mensen commentaar geven op jullie inruil actie. En telkens wordt er ofwel ontzettend onvolwassen, danwel ontwijkend of - in de meeste gevallen- zelfs helemaal niet gereageerd. 

 

Het betreft die 'prachtige' introductie inruilactie + 100 Euro extra bij aankoop Note 10;

 

FF enkele voorbeelden? (zie ook www.samsung.com/nl/inruil):

 

Galaxy Note8 : €106 + €100 extra = €206
Gemiddelde vanaf 2ehands verkoopwaarde marktplaats: €300+

 

Galaxy Note9 128GB: €189 + €100 extra = € 289
Gemiddelde vanaf 2ehands verkoopwaarde marktplaats: € 400+

 

Galaxy S9+ 64GB: €143 + €100 extra = € 243
Gemiddelde verkoopwaarde marktplaats: € 350+

 

Huawei Mate 20 Pro: €97 +€100 extra = € 197
Gemiddelde verkoopwaarde marktplaats: € 375+

 

Samsung Galaxy Note 4: €0 (!!!) + €100 extra = €100
Gemiddelde verkoopwaarde marktplaats: € 225+

 

Echt een mooi toestel Samsung, die Note 10 (+) , maar wat een tenenkrommend lokkertje vinden jullie zelf ook niet? Bovenstaande modellen was maar een eerste greep! De Huawei Mate 20 Pro, een flagship model dat nu nog actueel is, bij release in oktober 2018 maar liefst 950 euro kostte en nu nog steeds 700 nieuw. En een in perfecte staat verkerende geven jullie als inruil? 97 EURO!!!! En dan nog durven koketteren met 100 Euro extra?? Kom op Samsung! Buiten het feit dat de telefoons niet eens naar jullie gaan maar naar een vaag inruil bedrijfje dat bij het minste geringste spatje op een onopvallend hoekje al de helft van het inruil bedrag afhaalt.

 

Die 100 Euro extra inruil is dus eigenlijk MINIMAAL 100 Euro extra inleveren. Bravo !

 

Ik begrijp niet dat een bedrijf van jullie formaat niet inziet dat dit schadelijk is voor je imago. Je laat wel heel weinig respect zien voor je klant. Om maar te zwijgen over het feit dat je in Amerika letterlijk een veelvoud terugkrijgt voor je inruil, idem dito in Duitsland en nog een hele rots andere landen. 

 

Wie beslist hierover? Welke manager heeft dit in gang gezet en geaccordeerd? Beschamend.. En niet in het minst door de manier hoe jullie met de klachten erover omgaan. Alsof er uitsluitend pubers achter jullie pc's zitten.. 

7 ANTWOORDEN 7
Superuser II
Superuser II

Hoi @Yo74,

 

Je hebt gemaakt gelijk, de inruilactie is inderdaad een prachtige actie! Want naast dat je niet zelf deals hoeft te sluiten op Marktplaats (niet iedereen heeft daar zin in), is Samsung Inruil juist in het leven geroepen om een positieve impact op het milieu te hebben.

 

Nou ja, je hebt natuurlijk niet helemaal gelijk. Het inruilbedrijf is zeker geen "vaag bedrijfje", maar een groot en gespecialiseerd bedrijf.

 

Krijg je in andere landen betere deals? Zeker! Dat komt simpelweg omdat de markt voor refurbished toestellen groter is in die landen dan hier.

 

Je hoeft natuurlijk niet met de inruilactie mee te doen. Als je je oude toestel liever op Marktplaats verkoopt dan staat je dat vrij. Maar met de inruilactie is op zich niets mis; het is een prima manier om bij te dragen aan het milieu en er zelf iets aan over te houden.

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
Navigator

Hoi @KevinW 

Ik ben het geheel niet met je eens, geloof graag dat het milieu profiteert van deze geweldige inruil actie. Daarmee ga je met gemak voorbij aan de concrete voorbeelden waaruit blijkt dat de geboden prijzen bij de inruil actie onder de marktwaarde liggen van de genoemde toestellen , zoals reeds gezegd dat is ronduit beledigend voor de Nederlandse consument. Ik wil best een bijdrage leveren aan het milieu maar buet ten koste van... Samsung is een stuk rijker als ik dus als ze zo graag hun steentje willen bijdragen aan het milieu dan graag uit hun eigen portemonnee en niet die van mij! De inruilactie is een aanfluiting en niet de moeite waard om jet huidige toestel op te sturen naar dat grenommeerde recycle bedrijf en vervolgens 6 weken te moeten wachten voordat je uitbetaald wordt. Ik koop wel gewoon de S10+ met heel veel korting en verkoop zelf mijn Note 9 wel.

Superuser II
Superuser II

Daar ga ik zeker niet aan voorbij, @MeanD, ik gaf (wellicht niet in zoveel woorden, maar bij deze dan) direct toe dat veel van de prijzen onder de marktwaarde liggen. Daar probeer ik dan ook een aantal redenen voor te geven, zoals de lage waarde van refurbished (niet hetzelfde als tweedehands) toestellen in Nederland, en dat een refurbished model op de markt brengen (veelal dus buiten Nederland, er is hier amper markt voor) ook kosten met zich meedraagt (personeel, transport, etc.). Toestellen die niet verkocht kunnen worden moeten uit elkaar worden gehaald en alle onderdelen moeten afzonderlijk gerecycled worden.

 

Maar ik snap dat als je ergens niet tevreden over bent je niet naar die redenen wilt kijken om de andere kant van het verhaal te begrijpen. Waar je het van mij ook echt niet mee eens hoeft te zijn. Natuurlijk kun je er gewoon voor kiezen om je toestel tweedehands aan te bieden. En kijkend naar het aantal toestellen dat tweedehands wordt aangeboden, zijn veel mensen het met je eens. Ook kijkend naar de populariteit van Samsung's inruilacties zijn veel mensen het ook met mijn standpunt eens, namelijk dat niet iedereen zin heeft om zelf deals te sluiten. Dat voor een groot aantal mensen het aanbod wél aantrekkelijk genoeg is. Dat is een afweging die iedereen vooral zelf moet maken. Meer dan dit probeer ik er niet mee te zeggen

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
Apprentice

Een betere vergelijking dan, waar de voorwaarden voor inruil hetzelfde zijn als de Samsung recycler: Onder dezelfde voorwaarden inleveren bij ReBuy :

 

Oneplus 7 Pro:

Rebuy: € 432,62

Samsung 'actie' : € 223,50

 

Samsung S10+ 128GB (jullie eigen telefoons hè!):

Rebuy: € 469,53

Samsung 'actie' : € 285,-

 

Wat ik bedoelde met koketteren en inruil lokkertje is het feit dat er werkelijk overal wordt geadverteerd met Pre-sale aanbieding van 100 Euro EXTRA INRUIL!!! 

 

Prima, tel die 100 Euro dan eens op bij de bovengenoemde bedragen.

 

Rebuy zit er nog steeds enorm ver boven. En die moeten het ook gewoon weer verkopen, zitten met dezelfde mogelijke issues bij problemen als L8P. 

 

Je mails lijken er steeds op uit te zijn je gelijk te willen halen en daarom nagenoeg niet of zelfs helemaal niet in te zoomen op datgene waar de klant het meeste belang aan hecht:

 

Een eerlijke deal met een mooi aanbod dat het woord "EXTRA INRUIL" respecteert en reflecteert.

 

Of zelfs maar het respect te tonen door simpelweg toe te geven dat er een verdienmodel voor L8P en/of Samsung aan zit, daar waar het wordt gepresenteerd als "Actie". Dat werkt namelijk bij velen als rode lap op een stier.

 

En het gaat helemaal niet op als omringende landen (om over de superaanbiedingen in de US nog maar te zwijgen), ook met kleinere thuismarkt als NL, met oneindig betere deals komen. Dat een refurbish/ resale markt in het buitenland groter is zou ook voor een reus als Samsung helemaal niet moeten hoeven beïnvloeden binnen Europa. Als je als bedrijf met internationaal bruikbare electronica gaat beperken tot je thuismarkt doe je jezelf tekort. Als Samsung zijnde heb je als geen ander bedrijf op de gehele wereld de mogelijkheid iig je Europese klanten EXACT hetzelfde aanbod te doen. Maar in Duitsland bijv (en tevens in andere landen met een nóg kleinere thuismarkt dan Nederland of België) krijg je 500 euro terug voor de S10+ of Note 9!

 

Verkoop een winstoogmerk niet als klantgerichte actie. Heel simpel. Dát is de enige kern waarin je je klamt serieus moet nemen.

 

Als je er nu nóg op uit bent om je gram of gelijk te halen dan heb je klantenservice nog niet begrepen. Maar goed, sommige mensen worden met de overduidelijke waarheid ontwijken president van Amerika, dus wie weet heb je een gouden toekomst! 

Superuser II
Superuser II

Het is een inruilbedrijf, en de bedoeling van een bedrijf is toch wel om winst te maken. Niemand zal dat ontkennen.

 

Ik krijg overigens dezelfde indruk van jouw posts; alleen je eigen gelijk willen halen en niet open staan voor ook maar de geringste vorm van toenadering. Dat probeer ik wel, door bijvoorbeeld direct toe te geven dat je lang niet altijd met de inruilactie de beste waarde voor je oude toestel krijgt.

 

Ik heb niks met klantenservice te maken, en hoef klantenservice dan ook niet te snappen. Ik werk op geen enkele klantenservice en dit is ook niet iets wat ik ambieer, dus ik snap je opmerking over het "begrijpen van klantenservice" oprecht niet. Ik ben een klant zoals jij, met een andere mening. Erg hè, andere meningen? We zijn met z'n allen erg tolerant, zolang we maar niet verschillen. Toch?

 

Dat je de president van de VS en het verdraaien van de waarheid er bij moet halen is totaal irrelevant in deze discussie en zie ik alleen als een zwaktebod. Je ziet er blijkbaar niets in om in te gaan op mijn argumenten (terwijl ik dat wel met die van jou doe) en je kiest voor de persoonlijke aanval. Ik ga hier dan ook niet verder op in, zonde van mijn tijd. Fijne avond.

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
Apprentice

@KevinW

 

We zullen het klaarblijkelijk idd niet met elkaar eens worden als je het ok vind dat een bedrijf een verdienmodel presenteert als klantgerichte  pre-sale aanbieding en daarmee ook nog eens blijkt samen te werken met een bedrijf die er een nog veeel groter slaatje uit wilt slaan dan concurrerende bedrijven (zoals Rebuy) die gewoon openlijk een inkoopbedrijf met winstoogmerk zijn. Samsung presenteert het aanbod als een Pre-sale aanbieding die het de klant als beloning aanbiedt voor het nu al aankopen voor de officiële start van levering. Dat er een onafhankelijk inkoopbedrijf achter zit staat nergens en komt pas naar voren in de aparte bijlage met voorwaarden. Ik, en velen met mij beschouwen dit als de exacte definitie van misleiding en dus minachting van de klant. 

 

Wel heb je een punt dat ik je als Samsung medewerker had aangezien op de community. Als medewerker kun je je mening niet op zo'n manier presenteren wat mij er idd mee triggerde, mede door de vele andere reacties van Samsung social media waarin klanten simpelweg niet serieus werden genomen, om de botte bijl te hanteren.

 

M'n argumentatie met eerstgenoemde als absolute kern blijft staan, maar de toon richting jou nu je blijkt een mede gebruiker te zijn verdient beschamende onvoldoende, waarvoor excuses. 

Navigator

Hoi  @KevinW ,

Bij deze ook van mijn kant welgemeende excuses want ik dacht ook echt dat je een samsung medewerker was. Komt misschien een beetje  door de toon van je reacties waaruit blijkt dat alles wat samsung doet verdedigbaar is of zou moeten zijn. Daar ben ik het nog steeds niet mee eens maar de toon van de discussie is verkeerd gekozen want jij bent ook gewoon een klant, weliswaar een hele loyale klant maar niet meer dan dat. Blij ik erbij dat de first poster volkomen gelijk heeft als het gaat om intentie en executie van de inruil actie. Het is een lokkertje, gepresenteerd als beloning voor early adopters maar in wezen is dat het dus niet. Ik voel me in ieder geval niet beloond! En misschien dat dus gewoon de belangrijkste reden dat Samsung hiermee moet stoppen. Of ze bieden daadwerkelijk een beloning of ze bieden gewoon helemaal niets! Nu laat het een hele nare smaak in de mond achter, voel ik me lichtelijk genaaid en met mij velen. Dat kan nooit de bedoeling zijn van zo een marketing actie. Het staat jou uiteraard vrij om daar een andere mening over te hebben. Maar de spin die je eraan geeft in je eerste reactie en de moeite die je vervolgens hebt om toe te geven dat het niet zo een geweldig aanbod is doet mij denken dat je toch met een enigszins gekleurde bril tegen het onderwerp aankijkt. Dat laat onverlet dat ik jou mening ook respecteer, dit is gelukkig een vrij land dus mag jij er van vinden wat je wil net als ik. Een fijne dag nog allen.

Top Posters