Support

Open search

L8P voldoet helaas aan mijn verwachting (inruilactie Note 10+)

OPGELOST
Apprentice

Goedemorgen,

Na het lezen van alle teleurstellende inruilacties en zogenaamde beschadigde ingeleverde toestellen was ik er al bang voor, maar het het overkomt mij nu ook. Gelukkig heb ik circa 20 foto's van mij toestel gemaakt als bewijsvorming. Op deze foto's is 100% duidelijk te zien dat mijn scherm perfect werkt en onbeschadigd is. Het toestel is namelijk nog nooit zonder screenprotector geweest. Enige beschadiging aan het toestel is een klein "butsje" in het metalen frame. Ook dit is duidelijk op mijn foto's te zien. Ik heb het bedrijf L8P nu gevraagd mij foto's te verschaffen waarop MIJN toestel te zien is met een beschadigd of niet werkend scherm. Ik ben benieuwd waar ze mee komen.

Zoals ik al ergens had gelezen bevalt het mij niet dat wij als consument als leugenaar neer worden gezet. Ik weet precies wat de staat van mijn toestel was op moment van verzending. Ook weet ik hoe deze verstuurd is zodat het onmogelijk dat er tijdens transport wel iets beschadigd zou zijn.

Ik snap werkelijk waar niet dat een bedrijf als Samsung zich nog steeds beroept op het bedrijf L8P na alle klachten. Typ op dit forum maar eens het woord "inruilactie" en begin maar te lezen.

 

Bob

1 GEACCEPTEERDE OPLOSSING

Geaccepteerde oplossingen
Apprentice

Update van vandaag: een mail ontvangen vanuit L8P dat zij het toestel opnieuw hebben beoordeeld en overleg hebben gehad met Samsung. In tegenstelling tot een eerdere mail herzien ze het bedrag wat ik terug krijg. Ze blijven bij het standpunt dat ze het recht hebben om op basis van een ingebrand scherm het bedrag te verlagen. Nu komen ze mij tegemoet door het verschil te halveren. Ik krijg dus ongeveer €50 meer dan dat ze eerst boden. 

 

Iedereen bedankt voor de hulp en ondersteuning 

11 ANTWOORDEN 11
Superuser II
Superuser II

Hoi Bob, 

 

Vervelend om te lezen dat L8P niet aan je verwachtingen voldoet.

 

In de voorwaarden staat de volgende passage over het aanpassen van de inruilwaarde:

"het product is vrij van vocht en stootschade of andere ernstige schade."

Het is niet onwaarschijnlijk dat de deuk die je noemde stootschade is en dat dit het verschil tussen de eerste indicatie en het uiteindelijke bod verklaart.

 

Maar zonder een referentienummer in je topic is dat natuurlijk speculatie van mijn kant. Als je zo'n nummer terugkoppelt, dan kan iemand van Samsung met je meekijken.

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
Apprentice

Hoi Kevin,

 

De stootschade bestaat niet uit een deuk, maar uit een kaal plekje metaal. Op alle mailwisselingen met L8p wordt gesproken over beschadigingen aan het scherm. De vraag die gesteld wordt is toch echt: "is het scherm werkend en onbeschadigd" en dat is mijn scherm 100% zeker te weten. Als dit inderdaad vaak een discussiepunt is lijkt het mij verstandig dat ze een 4de vraag stellen over beschadigingen aan de rest van het toestel. 

 

Wat bedoel je met het referentienummer?

Superuser II
Superuser II

Als het goed is kreeg je een order-ID of ander referentienummer per e-mail. Bij de vorige actie heette het order-ID, maar ik weet niet of dat bij deze actie ook het geval is.

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
Apprentice

Ah dedoel je die. Die heb ik inderdaad: 20246

 

Ik heb de voorwaarden er nog eens bijgepakt. Daar staan de volgende punten:

Onder werkende toestellen verstaan we:

- dat het toestel aan en uit dient te gaan via de aan/uit knop (power-on test)

- batterij kan opladen

- het toestel kan bellen en naar gebeld worden

- dat alle toetsen aanwezig zijn en dienen te functioneren

- dat alle functionaliteiten van het toestel naar behoren werken

- dat het toestel compleet is inclusief batterij + batterijcover en originele IMEI-sticker (met correcte IMEI nummer als in het toestel)

- dat het toestel niet gescheurd mag zijn en dat er geen onderdelen mogen missen

- dat de LCD moet werken en 100% intact moet zijn

- dat de LCD niet mag ingebrand zijn en niet mag schilferen

- dat de LCD geen defecte lijnen vertoont of defecte pixels vertoont
- dat bij toestellen met aanraakscherm, het aanraakscherm correct functioneert en geen barsten vertoont

- dat toestellen uitgerust met een glazen achterkant geen schade hebben aan deze glasplaat

- dat alle mechanische onderdelen naar behoren functioneren

- dat het toestel geen stickers of stickerresten mag hebben, niet beschilderd mag zijn en niet beplakt maar zich in de originele staat als bij de initiële levering

- bovendien mag het toestel niet beveiligd zijn met een pincode of wachtwoord en simlock vrij is.

 

Op alle punten aangaande het scherm voldoet mijn toestel gewoon. Dus door al deze punten in een drietal vragen te stoppen wekt mijn inziens veel te veel ruimte voor discussies (en dus onduidelijkheid). We praten hier ook over een verschil van €100,- dus we hebben het niet over iets kleins

Superuser II
Superuser II

Ik zet dit topic voor je door naar webcare, hopelijk kan iemand van Samsung meer zien aan de hand van dat nummer.

 

Mij hoef je overigens niet te overtuigen op dit punt hoor, ben het helemaal met je eens dat dit deel van de inruilactie te onduidelijk is.

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
Apprentice

In ieder geval alvast bedankt voor je input Kevin

Superuser II
Superuser II

Hoi Bob,

 

Ik heb terugkoppeling vanuit webcare gekregen dat je aanvraag nog niet in het systeem waar webcare in kan kijken staat, en het advies is dan ook om het antwoord vanuit L8P af te wachten. Houd je ons wel op de hoogte wat daar uit komt?

--------------------------------
Een antwoord op je vraag gevonden? Vergeet deze dan niet als ✓Oplossing te markeren zodat andere gebruikers de oplossing sneller vinden.
Apprentice

Volgens L8P heeft mijn toestel een ingebrand scherm. Met een foto erbij waar ik niet veel op zie. Ik heb ze nu gevraagd of €100 reductie niet erg veel is voor een "mankement" welke mij bij dagelijks gebruik nog nooit is opgevallen. Blijf hierbij een ontevreden gevoel houden. Ik ben reëel ingesteld en als iets terecht is kan ik het accepteren, maar deze actie vind ik erg ver gezocht20190826_211726.jpgOp mijn eigen foto gemaakt voor versturen is niets te zien van inbranden

 

Apprentice

Via de mail vanuit L8P te horen gekregen dat ze de inruilprijs niet kunnen herzien. Als ik het er niet mee eens ben moet ik maar even €25 euro overmaken voor een retourzending. Kan iemand vanuit Samsung mij hierin nog kunnen ondersteunen of is dit niet mogelijk?

Top Posters