Support

Open search

Winning! Boost je gaming performance met onze Samsung monitoren

Nick Moderator
Moderator

Krijg jij ook geen genoeg van Fortnite,  Overwatch of Call Of Duty? Dan hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen dat winnen hem in de details zit. Tweak je gaming omstandigheden en je zult zien dat je performance met sprongen vooruit gaat. We vroegen onze Samsung Jr. product manager – European Display Arthur Vicioso om dé winning-tips.

 

Het uitkiezen van een goede gaming monitor

Er zijn zoveel monitoren, dat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien. Door voor een curved monitor te gaan (dus met een gebogen scherm), krijg je een panoramisch effect en ervaar je meer diepte. De kleurweergave is ook beter en dit zorgt samen voor een intense game ervaring, alsof je middenin de actie zit. De recent aangekondigde C27RG5 27" Curved Gaming Monitor heeft een ongekende verversingssnelheid (hoe vaak per seconde het beeld wordt ververst) van 240 Hz en een curve van 1500R.

 

Optimize.gif

 

Door het gebruik van NVIDIA G-Sync technologie heb je geen last meer van tearing (het oude en nieuwe beeld lopen door elkaar heen), stuttering (een haperend beeld) en beeldvertraging. De beeldkwaliteit en snelheid zorgen voor een next-level, intense game-ervaring die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Mochten deze termen nog nieuw voor je klinken, lees dan vooral dit artikel waarin we het haarfijn voor je uitleggen.

 

Wider View. Winning Play.

Wil je het nog gekker maken en nog meer het gevoel hebben dat je in de game zit? Kies dan voor onze award winnende C49RG90 49” QLED curved Gaming Monitor en beleef de ultieme game-ervaring. Doordat het scherm ultra-wide is met een formaat van 32:9, lijkt het net alsof je aan het gamen bent met 2 monitoren. Hierdoor krijg je nog meer overzicht tijdens het gamen, in haarscherp detail. Daarnaast is deze monitor uitermate geschikt om tijdens het gamen tegelijkertijd op Twitch je battles te streamen. Wat nou gebrek aan ruimte?

 

 

De juiste instellingen voor gaming

Om smooth te kunnen gamen is het van belang de eerder genoemde verversingssnelheid hoog te zetten. Dit zorgt namelijk voor een vloeiender beeld. Je kunt dit aanpassen door op de menu-knop van je monitor te klikken. Onder ‘Picture’ vind je ‘refresh rate’, zet deze hoger. Hier vind je tevens ook de brightness, ook bekend als helderheid. Door deze omhoog te gooien, wordt het een stuk gemakkelijker om bijvoorbeeld je tegenstanders in Overwatch op donkere plekken te spotten. Je kunt ook nog spelen met de instellingen van kleur. Door bijvoorbeeld het blauw wat te verminderen, zul je in Fortnite veel meer zien tijdens de storm. Geen zin om het zelf uit te zoeken? Kies dan voor Game Mode, de instellingen worden dan automatisch geoptimaliseerd voor het gamen.

 

GameMode.jpg

 

Samsung & Gaming

Naast het maken van innovatieve gaming producten blijft Samsung nauw betrokken bij de gaming community. Wist je namelijk dat we een eigen eSports team hebben? Ons team Samsung Morning Stars is gevestigd in Italië en heeft teams voor de games League of Legends, Hearthstone, Overwatch en Apex Legends. Zij doen mee aan verschillende competities op professioneel niveau. Daarnaast zijn we actief aanwezig tijdens meerdere gaming evenementen. Ga je bijvoorbeeld naar Gamescom? Kom onze grote Samsung stand van een halve vierkante kilometer dan zeker opzoeken! We pakken groter uit dan ooit en laten graag je de nieuwste monitors zien voor de ultieme game ervaring. See you there!

 

Welke instellingen gebruik jij voor die ultieme killstreak en wat speel jij graag? Deel je tips met andere gamers!

3 Opmerkingen
Superuser I
Superuser I

Zelf ben ik niet zo van de shooters maar meer van de RPG's Dat gezegd te hebben - Ik wil natuurlijk ook het beste beeld hebben  

 

Wat vraagjes trouwens! 

  • Is het mogelijk om de widescreen monitor op te hakken zodat Windows het ziet als meerdere monitoren? 
  • Is de kunstmatige inteligentie voor het verbeteren van de beeldkwaliteit even goed als de TV's? 

Op dit moment heb ik een monitor van de andere Koreaan, maar wanneer er eentje boem gaat zeggen weet ik zeker dat ik een nieuwe Samsung krijg  

Nick Moderator
Moderator

Hi Sjors! Als het hetzelfde is als onze andere ultra-wides is, dan kun je gebruik maken van Picture-in-picture. Zo kun je ook verschillende bronnen opsplitsen en dezelfde muis en keyboard gebruiken voor beide. Ook kun je gebruik maken van bijvoorbeeld Divvy, als je echt houdt van alles tegelijk kunnen zien.

 

De AI voor onze monitors is heel anders van bijvoorbeeld de upscaling AI van onze Qled tv's, dus dit is lastig te vergelijken.

Superuser I
Superuser I

Haha, ik heb nog nooit een ultra wide gehad dus tja - Logisch dat ik me daar zorgen over maakte. Gelukkig was dat absoluut niet nodig 

 

Maar ik begriip dat er tenminste AI in zit, stukken beter dan wat ik nu heb (M'n huidige monitor is vrij dom   ).