Support

Open search

Eat Sleep Game Repeat! Join de Samsung booth tijdens Gamescom 2019

Nick Moderator
Moderator

Het staat groot omcirkeld in de agenda van veel gameliefhebbers: Gamescom. Van 20 tot en met 24 augustus is Keulen weer het kloppend hart van de internationale gamerswereld. Met 370.000 bezoekers uit 114 verschillende landen tijdens de laatste editie in 2018, is Gamescom de grootste gamebeurs van Europa.

 

 

Er wordt natuurlijk veel gegamed, maar Gamescom is ook gastheer van verscheidene congressen, er is een spectaculaire Opening Night, er zijn talloze kansen om te netwerken en natuurlijk zijn alle merken en bedrijven die er echt toe doen, aanwezig. Zo ook Samsung.

 

Met 210.000 vierkante meter aan gamebeleving is Gamescom hét festival waar gamers elkaar ontmoeten en kennismaken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van games en esports. Is gamen je leven, ben je een echte influencer of heb je zakelijke ambities in deze wereld, dan ben je hier. En daar hoort ook een grootse Opening Night bij. Tijdens een wervelende live-show, geproduceerd door Geoff Keighley, ook producent en presentator van de Games Awards, wordt het vierdaagse evenement op een onvergetelijke manier afgetrapt. En natuurlijk is de interactie groot. Bezoekers worden tijdens het gehele event uitgedaagd om deel te nemen aan zoveel mogelijk missies en opdrachten. Met de stempels die zij daarmee verzamelen, kunnen ze de zogenoemde Rare & Epics goodiebag verdienen. Dit is een exclusieve Samsung goodiebag, gevuld met supertoffe #Samsung4Gamers producten. Je kan zelfs kansmaken op een gloednieuwe CRG5 27" Curved Gaming Monitor!

 

SAMSUNG GAMESCOM 2019 - Space Gaming Monitor.png

 

Esports
De term kwam al even voorbij: esports. Het is onmogelijk om weg te denken tijdens Gamescom. Nadat gamers het tegen elkaar op gingen nemen via internet, waren competities snel geboren en inmiddels zijn er professionele spelers met grote contracten, komen er veel geldschieters en ondernemers op af en zijn er op de grote toernooien voor volle stadions miljoenen aan prijzengeld te verdienen. Zo werd tijdens het WK Fortnite afgelopen juli, waar de Nederlander Dave de Jong tweede werd, een geldbedrag van dertig miljoen euro verdeeld!

 

Zoals met elke snel groeiende markt is nauwelijks te voorspellen waar we over een jaar of drie staan. Op Gamescom wordt toch een poging gedaan om de toekomst in te schatten. Tijdens een symposium praten Ralf Reichert, CEO van de Electronic Sports League (ESL) en Brendan Greene, Creative Director bij games-ontwikkelaar Bluehole, onder leiding van Arne Peters van esports.com over de toekomst van esports en in het bijzonder over het Battle Royal-principe, waarin een groot aantal spelers elkaar treffen in een survivalspel om de ultieme eindzege.

 

vier.gif

 

CRG5, eerste gebogen monitor met 240 Hz
De community, de competitie, maar zeker ook de graphics en de gehele spelervaring zijn essentieel in het gamen. Aan een geweldige spelervaring kan Samsung als geen ander bijdragen, getuige de technologische noviteiten en vernieuwende producten van de laatste jaren. En dus is Samsung ook aanwezig op Gamescom 2019, waar het publiek kennis kan maken met weer een aantal spectaculaire primeurs.  

 

In de Samsung Booth van 500 m2, wat groter is dan een NBA basketbalveld, wanen gamers zich in een haast surrealistische omgeving. In de Booth maken ze bijvoorbeeld kennis met de Space Gaming Monitor (SR75Q) en de Super Ultra-wide CRG9 49”, maar ook met hét nieuwe paradepaardje: de nieuwe 27 inch ‘CRG5’.  Dit is het eerste gebogen scherm met een frequentie van maar liefst 240Hz. Lees in dit artikel meer over onze nieuwste Samsung monitoren. Als dé nummer 1 op het gebied van beeldschermen in gaming, trekt Samsung bovendien veel op partners als UBISOFT, Logitech, Blizzard en Microsoft. De samenwerking met laatstgenoemde geldt als een ware doorbraak in PC-gaming.

 

g_day_6.jpg

 

Arthur Vicioso – Jr. product manager European Display -  bij Samsung, heeft hard gewerkt aan de voorbereiding op Gamescom en kan haast niet wachten:


“Samsung is hét podium voor spannende game-evenementen! Bezoek ons vooral en neem het bijvoorbeeld tijdens Blizzard’s Hearthstone Community Day op tegen IAmThanh, boegbeeld van de Duitse Hearthstone community. En je kunt van dichtbij zien hoe onze nieuwe C27RG5 optimaal wordt gebruikt tijdens een van de dagelijkse PUBG Booth take-overs. De Booth wordt straks de arena voor talloze spannende PUBG-toernooien! Maar je kunt onze monitoren ook ervaren in één van de partner booths van UBISOFT, Logitech G, Facebook Gaming en Xbox.”


Trends
Gamescom als geheel richt zich dit jaar op twee opvallende trends als centraal thema. Eén is cloud gaming. Het vervult een steeds belangrijkere rol in de gamesindustrie. Deze vorm van gaming maakt het mogelijk om jouw favoriete games te spelen op de server van een extern bedrijf, waardoor de prestaties van je eigen console minder relevant worden. De Game ‘draait’ immers ergens anders. De potentie van cloud gaming is groot.

 

En de ontwikkeling van zogenaamde indie games is interessant. Steeds vaker houden kleinere, zelfstandige ontwikkelaars zich bezig met het uitgeven van een game. Minecraft is hier het succesvolste voorbeeld van. Deze ontwikkelaars hebben over het algemeen een kleiner budget, maar hebben daarentegen nauwelijks te maken met de (financiële) tussenkomst van een uitgever.

 

Wil jij erbij zijn tijdens Gamescom 2019? Scoor dan een van de laatste toegangstickets en kom ook naar onze gigantische Samsung booth! Heb je Gamescom toevallig al eens eerder bezocht? Deel dan vooral jouw ervaring hieronder en praat mee over je favoriete games!