Support

Open search

Dichterbij kom je niet: Samsung 2019 QLED TV’s op een rij

Community Manager

De nieuwe én verbeterde QLED TV’s

 

Ook in 2019 blijft Samsung innoveren op het gebied van televisies. En dat is goed te merken met onze nieuwste QLED line-up. Alle nieuwe QLED-modellen scoren hoog op helderheid, goede zwartwaarden en ook de kijkhoeken van de nieuwe televisies zijn sterk verbeterd.

 

nl-feature-qled-8k-q950r-152265213.jpg

 

Of je nu in een verduisterde of helder verlichte ruimte naar je nieuwe Samsung QLED-TV kijkt, het beeld is altijd van topkwaliteit. Van Samsung mag je bij al deze nieuwe modellen een reeks aan basisfuncties verwachten. Alle modellen zijn standaard voorzien van:

 

  • 100% kleurvolume: Het hoge kleurvolume van de QLED TV’s zorgt voor realistischere, accuratere en levendigere HDR-beelden.
  • HDR10+: In het kort betekent dit dat kleuren helderder worden getoond - zwartere zwarttinten en witter wit.
  • Vlotte processor: Voor snel en geruisloos schakelen tussen streamingdiensten als Netflix en gewone tv-zenders.
  • Ambient Mode: Uniek voor Samsung QLED-TV’s. Nooit meer een saai zwart tv-scherm in je woonruimte. Met Ambient Mode gaat jouw toestel op in de ruimte. Kies uit kunst, een foto of een bewegend beeld in de kleuren van je woonkamer.

QLED Ambient Mode.gif

 

Highlights van de QLED TV’s

De nieuwste beschikbare modellen van 2019 hebben een aantal belangrijke maar ook subtiele verschillen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

 

QLED Q60R: Een tv-toestel met stijlvolle zwarte omlijsting en zwarte premium one remote controle. Met deze bijbehorende afstandsbediening bedien eenvoudig al je apparaten die aangesloten zijn op je Samsung QLED TV.

 

QLED Q70R: Het eerste model in deze lijn met HDR1000, door de Direct Full Array 4. De kwaliteit van de lampjes in het toestel is hoog en daarmee is variëren in helderheid mogelijk. Contrast is dus kenmerkend voor dit model.

 

QLED HDR.gif

 

QLED Q80R: De uitvoering van deze QLED TV is door de toepassing van twee nieuwe technieken verbeterd. De ‘ultra-viewing angle’ zorgt voor een extra brede kijkhoek en de ‘ultra black elite’ absorbeert de eventuele weerspiegeling op het tv-scherm. Het beeld is daarom mooi en rustig aan je ogen. Daarnaast is de Q80R uitgerust met Direct Full Array 6 én een hogere helderheid (HDR1500).

 

QLED Q85R: Deze QLED TV heeft slechts één zichtbaar snoertje (‘one invisible connection’) en een premium one remote control. Een perfect model voor als je van opgeruimd houdt. Met Direct Full Array 8 is dit type niet alleen een upgrade voor wat betreft beeldkwaliteit, er is ook veel aandacht besteed aan het uiterlijk van dit model. Het toestel is geplaatst op een unieke voet.

 

QLED Q90R: Dit model is de beste 4K televisie van Samsung! Het staat op een prachtig en uniek ontworpen voet met als voordeel dat je soundbar erop te plaatsen is. Voor gedetailleerde beelden is de beeldkwaliteit opgekrikt naar Direct Full Array 16 en qua helderheid heeft de QLED Q90R ook een sprong gemaakt: HDR2000.

 

QLED Q950R: Deze QLED TV is de opvolger van de eerste 8K televisie van Samsung. De beste van de beste! De bredere kijkhoek maakt tv-kijken vanuit verschillende hoeken mogelijk zonder in te hoeven leveren op kijkkwaliteit. Dit tv-model heeft 4x zo veel pixels als een 4k tv. Zelfs de kleinste details als mieren en zandkorrels zijn niet te missen. Met een HDM2.1 aansluiting is deze tv aan te sluiten op andere 8k-bronnen.

 

QLED 8K.gif

 

Wat is 8K technologie precies?

Sommige modellen van de Samsung QLED TV’s  zijn voorzien van 8K technologie. Maar wat is daar nu zo bijzonder aan en hoe werkt het en wat merk je ervan? Sinds 2018 zijn er Samsung QLED TV’s  verkrijgbaar met 8K technologie. Deze televisies met 8K technologie hebben 4 keer zo veel pixels als een 4K-tv, namelijk 7680 x 4320 pixels. Dit komt uit op meer dan 33 miljoen pixels per scherm. Met zo’n grote hoeveelheid krijgt de kijker hyperrealistische beelden de woonkamer ingestuurd: meer diepte en ongekend zuivere beelden. Alles voor een ultieme kijkervaring.

1 Opmerking
Superuser I
Superuser I

Ik heb zelf sinds kort een Q9F (een top 2018 model) en eerlijk gezegd was dat ding geweldig, de 2019 modellen lossen naar mijn weten ook de "kleine verbeterpuntjes" op die er waren in de 2018 modellen, ik zal ze in ieder geval aanraden  

 

...Heel stiekem wil ik ze ook nog wel eens een keur met eigen ogen bewonderen maar ik heb genoeg leesvoer achter de kiezen