This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.
Další informace naleznete zde
Close
Ano, dobrá věc se podařila a já bych tímto rád poděkoval Samsungu, že mně a @AndroidGuru umožnil účast na veletrhu IFA v Berlíně a nejen to.
Do Berlína jsme dorazili v pátek odpoledne a ti šťastnější z nás, kteří nejeli zpožděným spojem, si užili projížďku po Berlíně na Segway. Já byl bohužel v tom zpožděném autobusu, takže mě čekala jen cesta berlínským U-bahnem, ale i tak dobrý
Na večeři už jsme se sešli všichni a byl jsem velmi mile překvapený, jak různorodá komunita kolem Samsungu je. A to jak z pohledu pohlaví, věku či národnosti. Byli tam mladí lidé i starci (já), chlapci i děvčata (a krásná děvčata!) ze všech koutů Evropy: od Británie přes Španělsko, Francii, Polsko, Maďarsko a samozřejmě ČR. To jsou jen národy, které jsem osobně zaregistroval, věřím, že tam byli lidé i odjinud. Na večeři jsme se trochu seznámili a popovídali si o všem možném a pak se jelo na hotel.Výběr byl široký
Akorát řízky daly zabrat
Druhý den po snídani byl workshop pro komunitu, kde jsme si řekli, co funguje v komunitě dobře a co by se mohlo vylepšit a jak. Setkání Samsung Community
Poté se už jelo na veletrh, kde si nás převzal místní průvodce, který nás provedl sekcí Samsungu. Veletrh IFA je obrovský, a to myslím jako že fakt obrovský. A Samsung patřil k největším vystavovatelům: zatímco někteří měli jeden stolek, Samsung zabíral celé patro velké haly.Vstup na veletrh
Čekání na průvodce
První dojem z haly Samsungu
Nejprve jsme se vydali k televizím. Vzhledem k tomu, že byly hned u vchodu, to nebylo zas tak neočekávané. Byli jsme pohlceni obrazy, které bych nevěřil, že jsou reálné. Celá zeď naprosto hladkého obrazu nebo 8K televize. K těm bych měl jednu věc: i když dnes vlastně nění žádný 8K obraz, opravdu to stojí za to. Samsung totiž implementoval umělou inteligenci, kterou naučil spousty různých scén, a která dokáže bez viditelného zpoždění analyzovat, na co se díváte a obraz vylepšit. Není to jen obyčejný upscaling, AI opravdu ví, co na obraze je a podle toho vypadá pak výstup. Ukazovali nám to na 4K a 8K televizi, do kterých posílali stejný vstup a mohli jsme porovnat obraz na výstupu. Televize 8K s AI dokázala i z SD signálu (480p) dostat docela dobře koukatelný obraz.8k kam se podíváš
AI dokáže významně vylepšit obraz
Ten tenký kabel, který jde zpod TV, připojuje 5 zařízení
Dále se mně líbily ambient TV, kterou prostě pověsíte na zeď, a když se nekoukáte, máte z ní obraz. Statický či pohyblivý, to je na vás. Nebo se ta televize promění v chameleona a víceméně zmizí.Najdete televizi?
Skvělá byla aplikace, kdy na TV byli zobrazeni ptáci, sedící na drátech. Ti sem tam přeletěli a průvodce nás upozornil, že počet ptáků na každém drátě určuje aktuální čas. Geniální, to bych si hned pořídil Počet ptáků na každém drátě určuje aktuální čas
Poté jsme proběhli kolem herní sekce se 4D a kolem autodráhy a zasekli se zase u mobilů a hlavně nových chytrých hodinek Galaxy Watch. Ty jsou tentokrát k dispozici ve třech variantách, a to 42mm černá a zlatá a 46mm černo-stříbrná.Zlaté hodinky ženskému zápěstí sluší
Kryty na mobily
Galaxy Watch
Poté jsme už sami bez průvodce prošli kuchyňskou sekci, kde jsme se mohli kochat chytrými ledničkami a sporáky a poté i pračkami.Chytrá domácnost
Potom jsme v rychlosti proběhli několik dalších hal, ale nic vyloženě zajímavého jsme už nepotkali.
Poslední výzvou bylo dostat se z veletrhu ven a najít autobusové nádraží. To se podařilo a kolem půl desáté večer jsme byli zase v Praze.
Zde mohou přidávat komentáře jen registrovaní uživatelé. Pokud už jste se zaregistrovali, přihlaste se. Pokud jste se ještě nezaregistrovali, zaregistrujte se a přihlaste se.