Support

Open search

TV soundconnect werkt niet goed

Highlighted
Apprentice

Hallo allemaal!

 

Ik heb net een nieuwe TV gekocht om mijn oude te vervangen. Daarbij heb ik een soundbar, dus een mooie combi. Het betreft een UE43RU7170SXXN TV en een HW-K360 soundbar.

 

De soundbar verbind ik via soundconnect, dus de "tv" optie. Deze twee heb ik normaal zoals het hoort voor het eerst verbonden. De situatie is dan als volgt:

 

1. TV en soundbar staan aan na de eerste keer verbinden. "bluetooth power" op de soundbar staat aan (zoals het hoort)

2. TV gaat uit via afstandsbediening (of SmartThings app)

2a. Soundbar gaat mee uit, ook zoals het hoort (displayt 'off' en gaat dan uit)

 

3. Na +- 10 seconden gaat de soundbar uit zichzelf weer aan en displayt dan;

3a. 'hello'

3b. 'TV soundconnect'

3c. 'TV request' (een paar keer)

3d. 'TV'

 

Na een paar minuten gaat de soundbar uit zichzelf weer uit. Als ik dan de TV aanzet blijft de soundbar uit, terwijl deze aan moet gaan via de soundconnect koppeling. Als ik de soundbar zélf weer aanzet, connect deze wel met de tv.

 

Als ik de TV aanzet binnen de tijd dat de soundbar nog aan is (stap 3), dan verbindt die wel weer.

 

Ik heb beide apparaten een factory reset gegeven en volledig geupdated. Van de soundbar is de nieuwste firmware geïnstalleerd.

 

Ik heb de klantenservice gebeld, maar daar werd ik eerlijk gezegd niet veel wijzer van. Behalve factory resets kon men me niet helpen en ben ik op mijzelf aangewezen. De winkel verwijst me door naar Samsung, en de soundbar is inmiddels buiten garantie. De soundbar werkt overigens probleemloos op dit ene probleempje na met deze TV.

 

Wat kan ik nu doen om dit gewoon normaal te laten werken? Ik weet technisch heel veel, maar niet hoe die soundconnect koppeling werkt. Blijft er een bluetoothsignaal tussen TV en soundbar na het afsluiten? Het lijkt wel aosf OF de TV een connect request stuurt, of dat de soundbar zichzelf aanzit en requests stuurt naar de TV die dus uit is.

 

Wat ik wel opmerk, is dat zodra ik de TV fysiek van de stroom haal, de soundbar NIET aangaat en requests stuurt. Ik denk dus dat het bij de TV ligt. Ik heb niet meerdere soundbars of smartTV's die ik kan testen, anders had ik dat wel uitgeprobeerd. Tot slot; ik weet dat er andere aansluitmanieren zijn, maar met een optische verbinding werkt de koppeling van het geluid niet, moet alles los aan en uit, en is er weer een kabel bij. Die soundconnect optie moet werken

 

Ik heb trouwens op de community meerdere voorbeelden hiervan gezien met andere modellen soundbars en TV's en dit leek uiteindelijk een softwarefout.

https://us.community.samsung.com/t5/Home-Theater/HW-K450-HW-K460-soundbar-has-stopped-turning-on-whe...

 

Als er nog meer informatie benodigd is dan hoor ik dat graag, ik ben de halve dag bezig geweest en ben niet veel wijzer geworden :/

8 ANTWOORDEN 8
Community Manager

Hi @Processorkoeler,

 

Wat is de afstand van de TV naar de soundbar? 


---------
Signature-Note10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
Apprentice
Hoi!

De afstand is nog geen 20CM, hangt recht onder de TV.
Ik heb een tweede soundbar gekocht (HW-R450) en deze heeft niet eens een "TV" optie, bluetooth power on/off kan daar niet eens mee. Terwijl er op de website (zie link) wel wordt geadverteerd dat dit zou moeten werken.

https://www.samsung.com/nl/audio-video/soundbar-hw-r450/ - Zou moeten werken in combinatie met een UE43RU7170SXXN. Ik ben het spoor nu wel bijster...
Community Manager

Dat is inderdaad niet mogelijk via Bluetooth. Ik heb de website en de handleiding even doorgespit, maar zie ook nergens terugkomen dat dit wel het geval zou zijn.


---------
Signature-Note10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
Apprentice
Dat is raar, er wordt wel mee geadverteerd. Hoe zou een K-series uit 2016 wél een TV-soundconnect optie hebben, en zijn opvolger als R-series (2019) niet?

Hier een citaatje van de website:

"Je hebt echt maar één afstandsbediening nodig. De basisfuncties van de soundbar – aan- en uitzetten, het volume en de geluidseffecten – bedien je met de afstandsbediening van je Samsung TV via de TV-interface."

In ieder geval, het is niet erg als het met de R-series niet werkt, ik heb die tweede soundbar gekocht om de kruistesten. Met de K-series zou het moeten werken, want daar staat het ook flauw gezegd "in de handleiding". Misschien is het een idee om samen met een specialist hiermee te sparren?

Apprentice
Ik heb nog wat meer gevonden via internet en het blijkt dat meerdere mensen dit probleem hebben in een soortgelijke setting:

https://eu.community.samsung.com/t5/Audio-Video/Soundbar-no-longer-turns-on-with-tv/td-p/831243

post van "spamzilla" op 3-1-2019 04:36PM:
"Mine is exactly the same. Then, once i have it all working i turn the tv off, the soundbar turns off and then five seconds later the soundbar turns back on. Perhaps a recent update caused the issue?"

Ook hier:
https://us.community.samsung.com/t5/Home-Theater/HW-K450-HW-K460-soundbar-has-stopped-turning-on-whe...

Post van userh3ptupkTrt op 01-18-2019 01:25 PM:
"I have a HW-K360 that is exhibiting the exact same behavior......the failure to turn on with the TV (UN50KU6300) only happens when the soundbar has turned itself back on approximately 20-30 seconds after simultaneously turning off with the TV and then shuts itself back off after approximately 5 minutes. (I have the latest firmware on both the TV and soundbar.) Why is the soundbar turning itself back on when the TV is off??? I am only using "TV Soundconnect".....no other inputs are connected to the soundbar."


Dit probleem werd opgelost middels een firmware update en/of een reset. Ik heb beide al gedaan maar tevergeefs.
Ik ben volgens mij dus niet de enige met het probleem :/
"
Apprentice
Voor de zekerheid heb ik nóg een K-series soundbar gekocht (een HW-K335). Deze geeft precies hetzelfde probleem als mijn HW-K360. Het is dus 100% de TV, óf een combinatie van beiden doordat soundconnect gewoon niet goed werkt.

Donderdagmiddag heb ik met remote management nog wat getroubleshoot en we kwamen tot de conclusie dat ik alles wel zo'n beetje heb geprobeerd. Ik zou nog één ding proberen en als het dan niet werkt dan zou ik terugbellen voor een monteur.

Dat laatste was het geval en ik zou binnen 24 uur een SMS krijgen voor een afspraak. Na 24 uur heb ik nog niets gekregen en heb ik zonet gebeld. Resultaat; Nog 48 uur wachten, en anders weer terugbellen "want het zou kunnen dat er iets niet goed in het systeem staat". Ik vroeg om bevestiging per mail, maar dat kon niet "wegens de privacywetgeving". Volgens mij klopt dat niet, want het zijn mijn eigen gegevens.

Per gesprek hoor ik andere informatie en er komt niks concreets per mail of afspraak. Ik heb heel veel geduld en wil nog best even wachten, maar ik heb zelf alles al gedaan wat ik kon. In ieder geval, een "ja-nee" spel heeft ook geen nut, ik zou gewoon heel graag willen dat dit wordt opgelost. Ik heb inmiddels twee extra soundbars in huis gehaald om het probleem te pinpointen en weet nu wel wat het is. Voor het gemak zal ik binnenkort nog maar een video uploaden om het probleem concreet te visualiseren voor het gemak.

@BruceH, zou jij me verder kunnen helpen? Alles is aan mijn kant wel gedaan nu.
Community Manager

Ik heb jouw privébericht beantwoord.


---------
Signature-Note10
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
Apprentice

Afgelopen woensdag (27-11) is er een monteur geweest. Vriendelijke man, maar hij kon het probleem niet oplossen. Hij constateerde een handshakeprobleem, de TV en soundbar communiceren niet zoals het hoort.

Zoals ik aangaf heb ik dit probleem met meerdere soundbars op de TV. Om de TV uit te sluiten heb ik ook wat anders TV's geprobeerd en tot mijn verbazing had ik daar dus ook hetzelfde probleem. De oplossing: "Koop een Sonos playbar", of sluit 'm bedraad aan.

 

Het probleem is hierbij dat via optisch de connectmogelijkheden wegvallen, soundbar deelt niet de poweropties als via TV-soundconnect (aan/uit). De eerste oplossing is geen oplossing vanzelfsprekend, want dit hoort gewoon te werken.

De man die langskwam kon verder niks betekenen. Ik krijg een korting aangeboden via de Samsung shop, maar daar zijn alle soundbars uitverkocht. Desalniettemin vind ik een nieuw product aanschaffen geen juiste oplossing voor een problem wat duidelijk bij het product zit.

 

Ik heb vanuit mijn kant al veel geprobeerd, met remote management gekeken en een monteur thuis gekregen. Er is geen oplossing om de TV te maken, want die werkt "naar behoren". Hetzelfde met de soundbar. Toch blijft dit probleem bestaan, dus er is een probleem dat niet is geconstateerd of de functie is slecht in elkaar gezet. Bijzonder ook, want 2016 is het laatste jaar waar TV-soundconnect nog op soundbars zit (2017 en verder ondersteunen het niet meer, ik denk omdat het dus gewoon niet werkt).

 

De soundbar die ik heb is uit 2016 en is buiten de garantie. De TV is gloednieuw, maar de oorzaak zit niet direct in mijn TV. Ik moet nu dus een nieuw product kopen wat de beoogde functie niet meer heeft. Geen oplossing dus.

 

Wat kunnen we doen om dit op te lossen?

Top Posters