Support

Open search

Samsung soundbar K-450 volume problem

SOLVED
Apprentice

Hi, recently a problem started with my sound bar, the volume increase to the max automatic when turn on the soundbar, I tried use only Bluetooth and not AUX Cable, and still not fixed. What else can I do? Thanks 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Apprentice

@terry711 wrote:

can you please advise the fix for this issue 

 

regards

terry 


Hi, yes. I tried to update the firmware but got the same issue... and it wasn't issue of the remote control, because I took the sound bar down to my basement at home (far away from all remote controllers)

so I just opened the sound bar and disconnect the cable that connected to the 4 buttons in the right side of sound bar. So the issue was probably the buttons on sound bar. I can't recommend for you to do it, because it may be dangerous but it solved the issue. 

View solution in original post

6 REPLIES 6
Highlighted
Moderator
Moderator
@Highk2: If you switch on the soundbar, adjust the volume via the buttons on the side panel or your remote (value is shown on front display), then switch it off and back on again, does the volume return to its max level? If it does, as a troubleshooting step please check the link below, download the file 'Firmware File ver 1006.0 (MULTI LANGUAGE)' to a USB stick and insert it into your soundbar to bring the device's firmware up to date. If the issue persists then please confirm your TV's model number and I will look into this further for you. Alternatively please contact the Samsung AV Team on 0330 726 7864 where an advisor will be able to assist you further.
Highlighted
Apprentice

Hi, thanks for help. I can't understand what's the name of the USB connection in this HW-450K, I don't have an ccompatible usb stick

Highlighted
First Poster

can you please advise the fix for this issue 

 

regards

terry 

Highlighted
Apprentice

@terry711 wrote:

can you please advise the fix for this issue 

 

regards

terry 


Hi, yes. I tried to update the firmware but got the same issue... and it wasn't issue of the remote control, because I took the sound bar down to my basement at home (far away from all remote controllers)

so I just opened the sound bar and disconnect the cable that connected to the 4 buttons in the right side of sound bar. So the issue was probably the buttons on sound bar. I can't recommend for you to do it, because it may be dangerous but it solved the issue. 

View solution in original post

Highlighted
New Member

there was no link in the message.  Am trying to find the Firmware File ver1006.0 (Multi Language) on your website

 

Highlighted
First Poster

Disconnecting the buttons by pulling the ribbon cable worked for me too!! My device however was a HW M550. It's the poor work around but probably the best option. Kudos for finding it.

Top Liked Authors