Support

Open search

HW-Q70R Connection Issues

SOLVED
First Poster

Hi everyone.  Apologies if this has already been covered in a thread but promise I've looked!  Just bought a Q90R QLED TV and a HW-70R Soundbar.  Having seen the various reports of Samung apps not working with Atmos, my primary objective is to use Sky Q (2TB) as my main source.  

 

I've currently set it up so that the Sky Q HDMI out connects to the Soundbar HDMI In, then the HDMI (ARC Out) connects to the HDMI (ARC In) on the One Connect box.  This seemed to work fine..... The TV said that it recognised that a Dolby Atmos device had been connected and the picture and sound was all in sync.  Problem is that every 20 or 30 seconds, the picture and sound go off for a couple of seconds and then reappears.  Would anybody be able to tell me if this is because I've set the cables up wrong or if its likely to be a problem with the cables itself?  I've seen lots of diagrams with connections straight from soundbar to the TV but not with the One Connect box inbetween.  Must admit I'm a complete novice with this type of thing.

 

Any help would be much appreciated.  I've resorted to removing the soundbar connection altogether at the moment.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
First Poster

Hi Tess,

 

All sorted thanks.  Turned out to be a problem with one of the HDMI cables which I've replaced.  Cross fingers everything is working fine now.

View solution in original post

3 REPLIES 3
TessM Moderator
Moderator

Hey @JimmyG ,

 

do you have any other devices connected in the same way to the TV or are you able to test a different one? 

First Poster

Hi Tess,

 

All sorted thanks.  Turned out to be a problem with one of the HDMI cables which I've replaced.  Cross fingers everything is working fine now.

View solution in original post

Highlighted
TessM Moderator
Moderator

Happy to hear that! Hopefully this won't be back, however, if it does send us a new message. 

Top Liked Authors