Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aparat-Filmowanie-brak używania ISO w trybie pro

(Temat utworzony: 06-03-2019 10:00 PM)
528 Wyświetlenia
gruzin
First Poster
Opcje
Witam - podczas nagrywania wideo w trybie ,,pro'' miałem możliwość ustawienia ręcznego ,,ISO" oraz ,,PRZYSŁONY" po którejś z aktualizacji funkcja ręcznego ustawienia ,,ISO" została nieaktywna, czy ktoś ma taki problem i jak go rozwązać ?

0 Like
17 Odpowiedzi
Marqqq777
First Poster
Opcje

Mam ten sam ból! Korzystałem z tego trybu na codzień i nagle taka nie miła niespodzianka! Napisałem do Samsung ... zobaczymy czy coś odpowiedzą...

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zerknąłem zagraniczne fora Samsung Community i tam również użytkownicy narzekają na brak trybu profesjonalnego dla nagrywania filmów. Mam nadzieję, że Samsung odebrał już odpowiednią ilość zgłoszeń w tym temacie i przywróci funkcję wraz z jedną z kolejnych aktualizacji. Jeżeli Wam również brakuje tej funkcji to zachęcam Was do zgłaszania tego problemu za pomocą aplikacji Samsung Members.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dzisiaj pojawiła się oficjalna informacja odnośnie brakującego trybu profesjonalnego w kamerze po aktualizacji do systemu Android Pie.

Just a bit of background explanation on the why and how this happened first:

The division of the camera into separate Photo and Video modes in Pie is intended for quicker launch/access of either of those modes. Modes like” Pro”, “Panorama”, and “Food” have always been primarily photo mode rather than video mode based in their development – which is why the video recording function didn't made it into any of them by default.  In addition, although they did consider additional Video modes, in the end, the developers were reluctant to unnecessarily over-complicate the usability of Video mode in Pie.

However, the developers are wanting to improve the Video mode going forwards – so, following your feedback here are considering adding a “Pro Mode” to Video mode in the future. No further details on timescale, or whether this will be on existing or future devices at this time though. Any further news we hear on this one, we'll let you know. 

Podsumowując. Rozdzielenie opcji wykonywania zdjęć i nagrywania filmów miało na celu przyspieszenie ich uruchamiania. Deweloperzy rozważali dodanie dodatkowych trybów wideo, ale koniec końców zrezygnowali z tego pomysłu ponieważ chcieli uprościć obsługę wideo. Obecnie ponownie rozważają dodanie trybu profesjonalnego, ale nie zostały podane konkretne terminy wprowadzenia oraz modele, które otrzymają ten tryb.

Informacja zaczerpnięta z angielskiej wersji forum.

smash86
Apprentice
Opcje

Witajcie. Kupiłem s9+ tylko dlatego, że poglem włączyc WB 10000 i ustawić kolory w czasie nagrywania. Zrobiłem aktualizacje i telefon stracił funkcjonalność z powodu której go kupiłem. Czy może być to powód do rękojmi i zwrotu pieniedzy za telefon? Włączając telefon zgadzamy się i dajemy zgody samsyngowi na zmiany w oprogramowaniu. Ale prócz oprogramowanie jest to cech/funkcja sprzętu i sprzęt nie jest w pełni sprawy w stosunku do dnia zakupu. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@smash86 Nie ma się co rozwijać w tym temacie. Odpowiem krótko. Niestety, nie masz podstaw.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@smash86, być może Samsung przywróci taką funkcjonalność w jednej z kolejnych aktualizacji, ale niestety na ten moment nie ma żadnej oficjalnej informacji w tym temacie. Odnośnie rękojmi to odpowiedzi udzielił już mój przedmówca.

0 Like
smash86
Apprentice
Opcje
Jeśli urządzenie traci funkcjonalność? Traci jedna z cech dostępnych w dniu zakupu? Serwis zgodnie z ustawą jak wymiana wymaga nadmiernych kosztów naprawia. Ale tego mi nikt już nie naprawi w serwisie. Wymiana też nic nieda... Przejdę się do federacji konsumentów bo coś mi się wydaje, że mają taki obowiązek. Tymbardziej że to funkcja która mieli jako jedyni na rynku ustawienie WB do 10000przy nagrywaniu.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@smash86korzystanie z telefonu oznacza akceptację umowy licencyjnej dla użytkownika końcowego (umowa EULA). Umowę możesz przeczytać przechodząc w telefonie kolejno do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje prawne > Informacje prawne dotyczące firmy Samsung. Niestety ciężko mi wskazać, który punkt umowy może dotyczyć Twojego zapytania. Mimo wszystko nie zniechęcam do dalszych działać i chętnie dowiem się jak sprawa potoczyła się dalej.

0 Like