Κλείσιμο

What are you looking for?

ακύρωση
Προβολή αποτελεσμάτων για 
Αντ' αυτού αναζήτηση για 
Μήπως εννοείτε: 
Αναπήδηση σε λύση ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ

Αρχικό θέμα:

Αναγκαστική ενεργοποίηση του VoLTE με το May 2023 Security Patch / Εξάντληση Μπαταρίας

(Το θέμα δημιουργήθηκε στις: 07-06-2023 12:13 AM)
678 Προβολές σελίδας
Naxian
Student
Επιλογές

Καλησπέρα,

Προχθές το κινητό πήρε το τελευταίο security patch (May 2023), και από εκείνη τη στιγμή ενεργοποιήθηκε το VoLTE (voice lte) στη σύνδεση μου. Παλαιότερα αυτή η λειτουργία ήταν διαθέσιμη προαιρετικά στις ρυθμίσεις αλλά μετά το τελευταίο update έχει εξαφανιστεί η επιλογή απενεργοποίησης και πλέον είναι μόνιμα ανοιχτό.

Δε θα με πείραζε καθώς θεωρητικά προσφέρει καλύτερη ποιότητα κλήσεων αλλά από εκείνη την ώρα η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει πέσει στο μισό 😱!! Έχει κανείς ΄άλλος παρόμοιο πρόβλημα? Υπάρχει κάποια λύση??😩

2 Λύσεις

Αποδεκτές λύσεις
Λύση
dim_chris
Apprentice
Επιλογές
Σε S21 Ultra έχουν αφήσει σαν επιλογές δικτύου τα: 2G/3G/4G αυτόματο και 2G/3G/4G/5G αυτόματο. Άρα πάλι δεν μπορούμε να το βγάλουμε. Μιλάω για κάρτα cosmote (whats up) γιατί άτομα με Vodafone λένε έχουν κανονικά την επιλογή 2G μόνο. Άρα μάλλον είναι θέμα παρόχου πιθανόν.

Προβολή λύσης στην αρχική ανάρτηση

Λύση
Naxian
Student
Επιλογές

Eπικοινώνησα με τον πάροχο (Cosmote) σχετικά με το θέμα και πήρα την εξής απάντηση.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφαιρείται σταδιακά απ'ολα τα smartphones καθώς η υπηρεσία πλέον παρέχεται από το δίκτυο "by default" και δε θα υπαρχει δυνατοτητα απενεργοποίησης από τις ρυθμίσεις του κινητού. Ευτυχώς με ενημέρωσαν οτι υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης (sms "END WIFICALLING" στο 1333). Οπότε φαντάζομαι ότι όλοι οι πάροχοι θα έχουν παρόμοια δυνατότητα.

Ακολούθησα τα παραπάνω και όντως απενεργοποιήθηκε η υπηρεσία. Βέβαια έλαβα ενημέρωση απο την Cosmote οτι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υποχρεωτική για τη λειτουργία του "Cosmote Multisim" αλλα προσωπικά δε με αφορά το συγκεκριμένο.

Προβολή λύσης στην αρχική ανάρτηση

5 Απαντήσεις
TanasiS23u
Hotshot
Επιλογές
Ειλικρινά έκαψα τα εγκεφαλικά μου κύτταρα γιατί και σε μένα υπήρχε αυτή η ρύθμιση και την βγάλανε όσο και να έψαξα! Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς από αυτό είναι να το γυρίσεις σε 3G γιατί το VoLTE έχει ενσωματωθεί από 4G και πάνω και δεν μπορείς να το απενεργοποιησεις αν το υποστηρίζει ο παροχος από όλα αυτά που διάβασα ψάχνοντας.
fotisgem
Legend
Επιλογές
Δεν ξερω για εσας εγω με το volte εχω χειρότερη ποιοτητα κλήσης, με τημ εννοια οτι σε καποια σημεια στο φαρμακειο που ειμαι, δεν μπορω να μιλησω λογω πολλων διακοπων. Οποτε το απενεργοποιω στο σ22υ που απο οτι καταλαβαινω,ειναι το μονο στο οποιο υπαρχει ακομη η επιλογη . Δε μ αρεσει αυτο που διαβάζω οτι αφαίρεσαν την επιλογη!!
Λύση
dim_chris
Apprentice
Επιλογές
Σε S21 Ultra έχουν αφήσει σαν επιλογές δικτύου τα: 2G/3G/4G αυτόματο και 2G/3G/4G/5G αυτόματο. Άρα πάλι δεν μπορούμε να το βγάλουμε. Μιλάω για κάρτα cosmote (whats up) γιατί άτομα με Vodafone λένε έχουν κανονικά την επιλογή 2G μόνο. Άρα μάλλον είναι θέμα παρόχου πιθανόν.
Λύση
Naxian
Student
Επιλογές

Eπικοινώνησα με τον πάροχο (Cosmote) σχετικά με το θέμα και πήρα την εξής απάντηση.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφαιρείται σταδιακά απ'ολα τα smartphones καθώς η υπηρεσία πλέον παρέχεται από το δίκτυο "by default" και δε θα υπαρχει δυνατοτητα απενεργοποίησης από τις ρυθμίσεις του κινητού. Ευτυχώς με ενημέρωσαν οτι υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης (sms "END WIFICALLING" στο 1333). Οπότε φαντάζομαι ότι όλοι οι πάροχοι θα έχουν παρόμοια δυνατότητα.

Ακολούθησα τα παραπάνω και όντως απενεργοποιήθηκε η υπηρεσία. Βέβαια έλαβα ενημέρωση απο την Cosmote οτι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υποχρεωτική για τη λειτουργία του "Cosmote Multisim" αλλα προσωπικά δε με αφορά το συγκεκριμένο.

dim_chris
Apprentice
Επιλογές
Το θέμα είναι ότι δεν μας δίνει την επιλογή για 2G μόνο, είχα πάει πριν λίγες μέρες στο βουνό και δεν είχα ούτε μια γραμμή σήμα με την επιλογή 2G/3G/4G αυτόματο.