στις 11-04-2021 01:38 PM
Καλησπέρα στην παρέα!
Επειδή τελευταία βλέπω πολλές αναρτήσεις για θέματα με τη διάρκεια της μπαταρίας, ειδικά μετά και την αναβάθμιση ui, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες προσωπικές απόψεις και ενέργειες που έχω κάνει μέχρι τώρα και δεν αντιλήφθηκα κάποια αισθητή διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας.
Αρχικά, πάντα είχα ενεργοποιημένη την προσαρμογή εξοικονόμησης ενέργειας, από τις ρυθμίσεις > φροντίδα μπαταρίας και συσκευής > ρυθμίσεις (τρεις τελείες) > αυτοματοποίηση > προσαρμοσμένη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό προϋποθέτει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ώστε η συσκευή να αντιληφθεί τον τρόπο χρήσης του κινητού από το χρήστη και ανάλογα να διακόπτει ενεργοβόρες εφαρμογές παρασκηνίου, όταν αυτές δεν είναι απαραίτητες. Κατά κύριο λόγο, την νύχτα, αλλά και όταν το κινητό είναι σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτορυθμίζεται η κατανάλωση ενέργειας στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.
Εκείνο όμως που είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να τονιστεί, είναι ο συγχρονισμός και αποθήκευση αυτών των μοτίβων, ώστε σε αλλαγή συσκευής ή οποιαδήποτε αλλαγή στο λογισμικό, όπως αναβάθμιση ή αρχικοποίηση αυτού, να μπορέσει το τηλέφωνο να φορτώσει τα ήδη υπάρχοντα μοτίβα, ώστε να εκμηδενιστεί ο χρόνος εκ νέου εκμάθησης αυτών. Αυτό που παρατήρησα, είναι πως πολλοί παραπονέθηκαν με την αλλαγή ui πως η κατανάλωση αυξήθηκε δραματικά, κάτι που στη δικιά μου συσκευή δεν συνέβει και με έβαλε σε σκέψεις. Σκέφτηκα πως επειδή είχα ενεργοποιημένο το συγχρονισμό, τα παλιά δεδομένα πέρασαν στο καινούριο λογισμικό και συνέχισε η εξοικονόμηση ενέργειας από κει που είχε σταματήσει στο προηγούμενο λογισμικό.
Προσοχή χρειάζεται λοιπόν κατά την άποψή μου στις ρυθμίσεις > απόρρητο > υπηρεσία προσαρμογής , να είναι ενεργοποιημένη γιατί δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, αλλά πιστεύω εκεί αποθηκεύονται και οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας.
στις 11-04-2021 07:43 PM
Παιδιά ηρεμία, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, ούτε κατηγορούμε κανέναν. Απλά απόψεις κι εμπειρίες καταθέτουμε μπας και βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.
Είναι λογικό η κάθε συσκευή να είναι ιδιαίτερη, αφού ο κάθε χρήστης την παραμετροποιεί σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ, εφόσον πρόκειται για προγράμματα που τρέχουν κάποιες συσκευές που παρουσιάζουν διαφορετική συμπεριφορά μεταξύ τους, είναι το τι έχει προσθέσει κάθε χρήστης. Για παράδειγμα ξέρω πως κάποιες εφαρμογές προστασίας από κακόβουλο λογισμικό ή εφαρμογές βελτίωσης απόδοσης και καθαρισμού της συσκευής, προξενούν προβλήματα γιατί αφενός έρχονται σε αντίθεση με αυτοματισμούς του λειτουργικού προγράμματος, αφετέρου λειτουργούν ανεξέλεγκτα στο παρασκήνιο καταναλώνοντας αλόγιστη ενέργεια. Επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει φορτώσει καθένας στο κινητό του, δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη απόλυτα για το τι φταίει και κάποιος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ κάποιος άλλος βλέπει την μπαταρία του να τελειώνει πολύ γρήγορα.
Προφανώς αν έχουμε ενεργοποιημένη την αποστολή δεδομένων στην samsung, οι προγραμματιστές τα αξιολογούν και σε επόμενη ενημέρωση φροντίζουν να διορθώνουν αυτές τις ασυμβατότητες μεταξύ προγραμμάτων και έτσι αυτοί που είχαν αυξημένη κατανάλωση να βλέπουν βελτίωση. Οι υπόλοιποι που δεν είχαν φορτώσει ανάλογα προγράμματα τρίτων, δεν είχαν ποτέ θέμα με την κατανάλωση. Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ για τις διαφορετικές συμπεριφορές ίδιων συσκευών.
11-04-2021 09:24 PM - τροποποιήθηκε 11-04-2021 10:19 PM