Κλείσιμο

What are you looking for?

ακύρωση
Προβολή αποτελεσμάτων για 
Αντ' αυτού αναζήτηση για 
Μήπως εννοείτε: 

Αρχικό θέμα:

Καθαρισμός κινητού

(Το θέμα δημιουργήθηκε στις: 25-02-2021 08:41 PM)
1103 Προβολές σελίδας
Vas98
Explorer
Επιλογές
Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να καθαρίσω τις θύρες USB type-C και την θύρα των ακουστικών από την σκόνη που έχει μαζέψει?
9 Απαντήσεις
Alfa3Delta
Samsung Members Star ★
Επιλογές
Πιστεύω ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να τα φυσήξεις με πεπιεσμένο αέρα και ίσως κάνοντας χρήση κάποιου πινέλου με μαλακή τρίχα.
Thanos D
Samsung Galaxy A52s
Ermis06
Helping Hand
Επιλογές
Εγω χρησιμοποιω μπατονετα με οινόπνευμα και με εχει βολέψει
Alfa3Delta
Samsung Members Star ★
Επιλογές

Δύο τινά : 

Α) πως χωράει η μπατονέτα μέσα στην πολύ μικρή υποδοχή της type C; Πρακτικά το βρίσκω δύσκολο να καθαρίσει σε βάθος.

Β) Το διάλυμα αλκοόλης περιέχει νερό και με το τριχοειδές φαινόμενο, η υγρασία περνάει μέσα στην πλακέτα του κινητού. Με μακρόχρονη επαναλαμβανόμενη χρήση, δεν είναι πιθανό να παρουσιάσει προβλήματα;

Thanos D
Samsung Galaxy A52s
Ermis06
Helping Hand
Επιλογές
Καταρχην χρησιμοποιω καθαρό οινόπνευμα οποτε θεωρώ πως δν υπαρχει προβλημα με την υγρασια. Τωρα οσων αφορα τον καθαρισμό η αληθεια ειναι οτι δεν καθαριζει μεχρι μέσα, αλλα κανει δουλεια.
Kotsarikos
Helping Hand
Επιλογές
Καλημέρα!

Συμφωνώ στα λεγόμενα του Alfa3Delta...

Μόνο θα ελεγα,μεγάλη προσοχή στον πεπιεσμένο αέρα γιατί μπορεί να κάνει ζημιά λόγο πίεσης,με προσοχή γίνεται δουλειά...

Εγώ καθαρίζω με βουρτσάκι με μαλακές ίνες 😉
Alfa3Delta
Samsung Members Star ★
Επιλογές

Το καθαρό οινόπνευμα συμφωνώ πως δεν δημιουργεί προβλήματα αφού η περιεκτικότητά του σε νερό είναι πρακτικά αμελητέα.

Ο @Kotsarikos θεωρώ κάνει τον ορθότερο καθαρισμό. Γι' αυτό ανέφερα το πινέλο με μαλακή τρίχα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε τους ευαίσθητους αισθητήρες DSLR. Οι τρίχες εισχωρούν στις σχισμές και καθαρίζουν καλύτερα τις επικαθήμενες σκόνες. Τέλος ο αέρας τις απομακρύνει πλήρως.

Λέγοντας πεπιεσμένο αέρα, εννοώ τις ειδικές συσκευασίες που υπάρχουν στο εμπόριο για καθαρισμό υπολογιστών. Κι αυτό για δύο λόγους. Ο ένας είναι η ελεγχόμενη χαμηλή σχετικά πίεση και ο δεύτερος η μη ύπαρξη υγρασίας. Το κοινό κομπρεσέρ δυστυχώς κατά την συμπίεση υγροποιεί τον αέρα στον αεροθάλαμο με αποτέλεσμα την διασπορά της υγρασίας κατά το φύσημα. Προσωπικά λόγω της δουλειάς μου, έχω ειδική διάταξη φίλτρων στο κύκλωμα αέρα, που κατακρατεί την υγρασία.

Thanos D
Samsung Galaxy A52s
sundayman
Explorer
Επιλογές
Το χειροτερο απο ολα ειναι η σχισμη μεταξυ οθονης και περιμετρικου μεταλλου.

Λογω δουλειας μπαινει σκονη και αναγκαστικα το καθαριζω τακτικα - προσεκτικα και ειναι οτι πιο εκνευριστικο. Οχι οτι φταιει το s21U, σε ολα τα κινητα που ειχα αντιμετωπιζα το ιδιο πρόβλημα...

Προσωπικα με βολευει και η χρηση αυτης της φουσκας που βγαζει αερα σε συνδυασμο με το βουρτσάκι καθαρισμου.

20210228_160342_11937.jpg

Vas98
Explorer
Επιλογές
Ευχαριστώ πολύ!!
Επιλογές
Πως να βγάλω το γνουδι από την θυρα!?